Στην κάμερα της εκπομπής «T-live» μίλησε το ζευγάρι που συνελήφθη στην Κόρινθο και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερο, μετά την καταγγελία που έγινε από κυνηγό ότι του έκαψαν το αυτοκίνητο.

Μετά από επέμβαση της αστυνομίας εντοπίστηκε το ζευγάρι, που διαμένει σε έναν ιδιότυπο καταυλισμό, στον οποίο μάλιστα υπάρχει και ένα λαγούμι 30 μέτρων.

Στο σημείο βρέθηκε οπλισμός, όπλα, σφαίρες αλλά και τόξα. Συνελήφθησαν και οι δύο, ορίστηκε τακτική δικάσιμος και αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ τα ανήλικα παιδιά τους διατάχθηκε να μείνουν με τη μεγαλύτερη κόρη του συλληφθέντος.

Το ζευγάρι μίλησε στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου.

Οι ίδιοι μιλούν για μια κοινότητα που έχει και θρησκευτικά χαρακτηριστικά. Ο άνδρας, μιλώντας στην κάμερα, έκανε λόγο για 10 άτομα της κοινότητας, ενώ η γυναίκα υποστήριξε ότι υπάρχουν επτά παιδιά στην κοινότητα, τα οποία δεν πάνε στο σχολείο.

«Υπάρχουν 6-7- παιδιά στην κοινότητα. Παλαιότερα πήγαιναν στο σχολείο, τώρα όχι», είπε.

Στην ερώτηση γιατί τα παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο, αναφέρθηκε στις δύσκολες καιρικές συνθήκες. «Είμαστε σαν παραμεθόριος περιοχή» είπε, και πρόσθεσε: «Αλλά και η δική μας παράδοση και η θρησκεία που έχουμε δεν μας επιτρέπουν. Εχουμε εδώ πέρα τη δασκάλα μας. Τα διαβάζουμε εμείς».

Ο άνδρας, ερωτώμενος για την επίθεση στους αστυνομικούς που πήγαν για έλεγχο, υποστήριξε ότι δεν τους επιτέθηκαν, αλλά ότι οι αστυνομικοί ήταν εκείνοι που τους επιτέθηκαν, απρόκλητα.

«Μια κοπέλα, που είχαν πέσει πάνω της τρεις αστυνομικοί, σήκωσε κάποιο αντικείμενο και τραυμάτισε έναν αστυνομικό, την ώρα που την είχαν κάτω», υποστήριξε.

Στην ερώτηση «πώς ζείτε;», ο άνδρας απάντησε πως «ζούμε όπως οι παλιοί, όπως οι πρόγονοί μας», και έκανε αναφορά στους Άμις της Αμερικής.

«Ζούμε παλαιοχριστιανικά», συμπλήρωσε. Ο ίδιος αρνούνταν να απαντήσει αν τα παιδιά πηγαίνουν σχολείο και, όταν του επισημάνθηκε ότι ο νόμος ορίζει ότι τα παιδιά πρέπει να πηγαίνουν στο σχολείο, υποστήριξε ότι «ο νόμος που μας αφορά είναι για τις μειονότητες, είμαστε μια θρησκευτική μειονότητα».

Η σύζυγός του, «Σεβαστή», έδειξε τον χώρο, το λαγούμι, ένα τούνελ που έχουν σκάψει και που οδηγεί σε έναν χώρο σαν εκκλησάκι.

«Είναι χώρος λατρείας, μας έσπασαν την πόρτα» είπε, δείχνοντας προς την είσοδο και λέγοντας ότι «καταλήγει σε έναν μεγαλύτερο χώρο, που έχει το ιερό, τον τρούλο».

Όταν ρωτήθηκε γιατί έσκαψαν αυτό το λαγούμι, υποστήριξε ότι «δεν έρχονται εδώ τα υλικά και δεν είχαμε χρήματα. Πώς θα θρησκεύομαι, θα κοινωνάμε, θα βαφτιζόμαστε, θα παντρευόμαστε;» είπε, και συμπλήρωσε: «Αυτή είναι η ζωή μας. Είμαστε γύρω στα τέσσερα χρόνια εδώ».

Όταν ρωτήθηκε αν τα παιδιά κοινωνικοποιούνται, απάντησε πως «και στην εκκλησία πηγαίνουν, και σε εκδηλώσεις πηγαίνουν τα παιδιά, και σε συγγενείς και σε φίλους. Ξέρουμε τους χωριανούς, πηγαίνουμε εκδρομές, δεν τα έχουμε κρυμμένα, δεν έχουμε λόγο να κρυβόμαστε».

Στην ερώτηση για τον οπλισμό που βρέθηκε, αρνήθηκε ότι γνωρίζει για τα όπλα και αναφέρθηκε στο τσεκούρι και στα τόξα, λέγοντας ότι είναι στο πλαίσιο του πολιτισμού τους και ότι το τσεκούρι το έχουν για να κόβουν ξύλα.

Ο άνδρας, εξηγώντας γιατί αποφάσισαν να αλλάξουν τη ζωή τους, καθώς η πεθερά του λίγο νωρίτερα είχε υποστηρίξει ότι προηγουμένως ζούσαν και εργάζονταν στην Αθήνα, απάντησε πως «κάναμε τις επιλογές μας, θέλαμε να ζήσουμε φυσικά, έχουμε βιολογικά προϊόντα, όπως οι παππούδες μας, αυτό είναι επιλογή. Είναι επιλογή μας αυτός ο τρόπος ζωής».

«Εδώ δουλεύουμε από το πρωί ως το βράδυ τη γη. Ο παραδοσιακός τρόπος ζωής είναι πολύ κοπιαστικός, δεν είναι ζήτημα εργασίας, είναι ζήτημα τρόπου ζωής», προσέθεσε.

ΠΗΓΗiefimerida.gr
Προηγούμενο άρθροΤι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο σε Νέα Μάκρη και Μαραθώνα
Επόμενο άρθροΤα περισσότερα που έχουν δοθεί σε τηλεπαιχνίδι γνώσεων στην Ελλάδα και η ερώτηση-παγίδα των 142.500€