Το τελευταία απόκτημά του το …πολύπαθο γήπεδο της Αγίας Μαρίνας. Μόνο ο Γιώργος ο Βογιατζής και ο Σταμάτης ο Κοκκινογένης ξέρουν τι έχουν τραβήξει από τους γνωστούς αγνώστους, με μηνύσεις, καταγγελίες και δικαστήρια μέχρι να φτάσουμε στα εγκαίνια του γηπέδου.

Στα Νιάτα της Πόλης μας το νέο Δημοτικό Στάδιο της Αγίας Μαρίνας
   Πραγματοποιήθηκαν από το Δήμαρχο Μαραθώνα κ. Ιορδάνη Λουίζο τα εγκαίνια του νέου ανακαινισμένου Δημοτικού Σταδίου της Αγίας Μαρίνας Νέας Μάκρης του οποίου οι εργασίες για την πλήρη ανάπλασή του ολοκληρώθηκαν πρόσφατα.

   Κατά την τελετή των εγκαινίων τιμήθηκαν με ειδικές πλακέτες ο μέχρι πρότινος Πρόεδρος της Επιτροπής, και «ψυχής», του Δημοτικού Σταδίου κ. Σταμάτης Κοκκινογένης και ο νεαρός αθλητής του Θησέα Ηλίας Μαυρίδης που υπέστη σοβαρό τραυματισμό κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα.
   Ο Δήμαρχος κ. Ιορδάνης Λουίζος, κατά τη σύντομη ομιλία του, ευχαρίστησε τους κκ. Γιώργο Βογιατζή και Σταμάτη Κοκκινογένη, πρώην Προέδρους της Δημοτικής Επιτροπής του Σταδίου που τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρήθηκαν, κυρίως δικαστικά, για να το κρατήσουν ζωντανό και σε λειτουργία. Επίσης ο Δήμαρχος ανακοίνωσε και επίσημα την παραχώρηση από το Δήμο της αποκλειστικής χρήσης του γηπέδου στην ποδοσφαιρική ομάδα του Θησέα Αγίας Μαρίνας που πλέον έχει τη δυνατότητα να παρέχει σύγχρονες συνθήκες άθλησης στα μέλη του και στα τμήματα υποδομών του.
  Από πλευράς Δήμου στην τελετή ήσαν ακόμα παρόντες ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Στέργιος Τσίρκας, οι Αντιδήμαρχοι κκ. Χρήστος Στάμος, Βασίλης Μεγαγιάννης, Βαγγέλης Σωτηρίου και κα Πόπη Πατεράκη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κκ. Κώστας Λάσκος και Στέφανος Θεοδωρίδης και οι Τοπικοί Σύμβουλοι κκ. Πασχάλης Πούλος, Ματθαίος Καραμολέγκος και Γιώργος Λέπουρης.

ΣΑΝ ΝΑ ΜΗ ΠΕΡΑΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ…
  Αφορμή για μια σπάνια ποδοσφαιρική συνύπαρξη στα χρονικά της πόλης αποτέλεσε η τελετή των εγκαινίων του Δημοτικού Σταδίου που ολοκληρώθηκε με αγώνα μεταξύ παλαιμάχων ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων της Νέας Μάκρης, του Θησέα Αγίας Μαρίνας και του Εθνικού, έναν αγώνα «σαν παλιό σινεμά» που έληξε ισόπαλος 2-2.
Μεταξύ των συμμετεχόντων στον αγώνα παλιές δόξες, πρόσωπα σήμερα της πολιτικής και όχι μόνο, ζωής της πόλης, ο Αντιδήμαρχος Μαραθώνος Χρήστος Στάμος, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέας Μάκρης Δημήτρης Κορωναίος, ο Τοπικός Σύμβουλος Μαραθώνα Γιώργος Λέπουρης που έπαιξε διαιτητής, ο Δημοτικός Σύμβουλος Στέφανος Θεοδωρίδης, ο επί χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Μάκρης Γιάννης Αλεβιζόπουλος και αρκετοί άλλοι.
  Με την ομάδα του Θησέα αγωνίστηκαν οι Σήφης και Χρήστος Τσέλιος, Μέρμυγκας, Στάμος, Χατζηδάκης, Κουρέλης, Τζώρτζης και Γιάννης Κεφαλλωνίτης, Κοροβέσης, Φωκιανός, Νάνος, Τσατσούλας, Κούγκαρης, Αλεξανδρής, Κανσός και Ξένος ενώ με την ομάδα του Εθνικού οι Σόμογλου, Κουλουμπής, Σιμιτζόγλου, Κορωναίος, Οικονομίδης, Μαυρίκος, Θεοδωρίδης, Παπαϊωάννου, Κατσαβός, Αλεβιζόπουλος, Χριστοφορίδης, Ρουγγέρης, Λένης, και Χωριανόπουλος.

  Το Δημοτικό Στάδιο της Αγίας Μαρίνας πρωτοξεκίνησε να λειτουργεί την δεκαετία του 1970 όταν ο χώρος παραχωρήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στην τότε Κοινότητα Νέας Μάκρης. Σε αυτό το Στάδιο γράφτηκε το μεγαλύτερο ίσως κομμάτι της αθλητικής ιστορίας της πόλης αφού επί σειρά ετών αποτέλεσε την έδρα των δύο ποδοσφαιρικών ομάδων της Νέας Μάκρης του Εθνικού και του Θησέα Αγίας Μαρίνας για τις υποχρεώσεις τους στα Τοπικά Πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Αθηνών.
  Τα τελευταία 8 περίπου χρόνια το Δημοτικό Στάδιο ουσιαστικά σταμάτησε να λειτουργεί ύστερα από επίμονες καταγγελίες για τη καταλληλότητα χρήσης του και συχνές μηνύσεις για διατάραξη ησυχίας που έκανε περίοικος.
  Τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής του Σταδίου ύστερα από πολύχρονη δικαστική εμπλοκή και ταλαιπωρία κατάφερε όχι μόνο να το κρατήσει ζωντανό και να το επαναφέρει σε λειτουργία αλλά και να μεριμνήσει για την πλήρη ανάπλασή του και την απόδοσή του στη νεολαία της πόλης.
 Οι εργασίες ανάπλασής του Δημοτικού Σταδίου της Αγίας Μαρίνας που ολοκληρώθηκαν μέσα στο 2011 περιελάμβαναν τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα τελευταίας τεχνολογίας στον αγωνιστικό του χώρο, εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού, αντικατάσταση της περίφραξης και τοποθέτηση νέων πάγκων γηπέδου. Επίσης έγινεαν εργασίες αντικατάστασης των υδραυλικών και ηλεκτρικών εγκαταστάσεων και πλήρης ανακατασκευή των αποδυτηρίων με νέα καθίσματα και ντουλάπια αθλητών, νέους λουτήρες, μπάνια και ηλιακούς θερμοσίφωνες καθώς και δημιουργία γυμναστηρίου, ιατρείου και νέων γραφείων διαιτητών.

Προηγούμενο άρθροΓελοιογραφίες Τεύχος Φεβρουαρίου Α’
Επόμενο άρθροΈρευνα για το υπέδαφος του ΧΥΤΑ στο Γραμματικό