Εγκαινιάστηκε με τον καλύτερο τρόπο και με σεμνότητα ένα σημαντικό έργο στις 5 Απριλίου. Πρόκειται για το νέο Πολιτιστικό Πολυχώρο στο πρώην Εργοστάσιο Πορσελάνης στη Νέα Μάκρη. Το απόγευμα του Σαββάτου, αγνώριστος πλέον ο χώρος πήρε και γέμισε από μικρούς και μεγάλους φίλους με τη θεατρική ομάδα «ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ» του Κρυονερίου να δίνει ρεσιτάλ με τη «Φρουτοπία» σε σκηνοθεσία Νίκου Γκεσούλη.  Η επιλογή της παράστασης ήταν συγκεκριμένη γιατί απευθυνόταν στα παιδιά του Δήμου Μαραθώνος με Αναπηρία με τα έσοδα να διατίθενται στην Ίδρυση του αντίστοιχου Συλλόγου του Δήμου μας.

Ο Δήμαρχος κ. Ιορδάνης Λουίζος και ο Πρόεδρος του ΔΗΘΕΜΑ κ. Γιώργος Λέπουρης επέλεξαν έτσι  να ξεκινήσει η λειτουργία του όμορφου χώρου πολύ σεμνά, χωρίς κορδέλες και περιττές εντυπώσεις, όπως αρμόζει στο χώρο αλλά και στο σκοπό της πρώτης εκδήλωσης.  

Το έργο αυτό είναι το αποτέλεσμα της απίστευτης αγάπης αλλά και της δημιουργικής «τρέλας» κάποιων συμπολιτών μας που ξεπέρασαν με τη δουλειά τους και το μεράκι τους κάθε προσδοκία! Είναι τουλάχιστον άδικο να μην αναφερθούμε στον Γιάννη Φράγκου που επιμελήθηκε όλες τις κατασκευές, στον Δημήτρη Τσουκνίδα που προσέφερε τον εξοπλισμό φωτισμού της καμινάδας, στον Χάρη Φίλιππα με τα είδη υγιεινής «DOM», στον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Βαγγέλη Σωτηρίου για τα χωματουργικά, στο Τεχνικό Γραφείο «ΑΦΟΙ ΛΑΣΚΟΥ» για την Μηχανολογική Μελέτη Πυροπροστασίας, στον Δημήτρη Τσιούμα για την Ηλεκτρολογική & Ηχητική Μελέτη και Εγκατάσταση,σ την Δημοτική Σύμβουλο Κατερίνα Παναγιώτου και στα μέλη της Θεατρικής Ομάδας του ΔΗΘΕΜΑ Χρήστο Φίλιππα, Σωτηρία Τσέλιου-Παππά και Βάσω Παπαγιάννη για την προσωπική τους εργασία και ασφαλώς στην Ομάδα Γυναικών Νέας Μάκρης για την πολύτιμη συμπαράστασή τους την ημέρα των εγκαινίων…

Εμφανώς συγκινημένος ο Πρόεδρος του ΔΗΘΕΜΑ μας δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Στέργιο Τσίρκα, τους Αντιδημάρχους κκ. Πόπη Πατεράκη, Χρήστο Στάμο και Χαράλαμπο Εμμεή και τους Υπαλλήλους του Δήμου κκ. Δημήτρη Γεωργατζή και Βασίλη Λιακώνη για την αμέριστη συμπαράστασή τους και τέλος θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο κ. Ιορδάνη Λουίζο, ο οποίος από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε την ιδέα του Πολυπολιτιστικού Πολυχώρου και ήταν συνεχώς στο πλευρό μας!»

Όσο υπάρχουν άνθρωποι σαν τον Γιώργο τον Λέπουρη, η τοπική μας κοινωνία μπορεί να αισθάνεται περήφανη γιατί υπάρχουν ανάμεσά μας πολίτες με το πάθος της άδολης προσφοράς και δημιουργίας!

Προηγούμενο άρθροΟ δήμαρχος συζητά με τους μαθητές
Επόμενο άρθροΜουσική Πανδαισία