Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Λυκείου Νέας Μάκρης, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες Βορείου Ελλάδος θέλοντας να συμβάλλει στην έγκυρη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γονιών, των εκπαιδευτικών και των παιδιών οργάνωσε μια διπλή εκδήλωση την Κυριακή 6 Απριλίου στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Πάρκο Νέας Μάκρης.

Το πρωί της Κυριακής έγινε η προβολή της ταινίας «Σαν αστέρια στη Γη». Η ταινία πραγματεύεται το τι βιώνει ένα δυσλεκτικό παιδί, λόγω της άγνοιας των χαρακτηριστικών της διαφορετικότητας του σε όλο το φάσμα της καθημερινότητάς του, μέσα στην οικογένεια, με τους φίλους και το σχολείο.

Η απόρριψη, ο θυμός, ο πόνος, ο φόβος της εγκατάλειψης και η συνεχής αποτυχία στο σχολείο, οδηγούν τον μικρό Ισάν, να εγκαταλείψει τον μοναδικό τρόπο έκφρασης των συναισθημάτων του, την ζωγραφική. Την ανατροπή όμως αυτής της βασανιστικής κατάστασής του θα την κάνει ο δυσλεκτικός δάσκαλος των εικαστικών που με την εκπαιδευτική προσέγγιση, η οποία βασίζεται καταρχήν στον άνθρωπο και δευτερευόντως στον μαθητή, θα οδηγήσει τον μικρό Ισαν στον δρόμο της εμπιστοσύνης στον εαυτό του, αναδεικνύοντας και πάλι το ταλέντο του αλλά και εκπαιδεύοντας τον πως μπορεί να διαχειρίζεται τις δυσκολίες του στην γραφή και την ανάγνωση, αλλά και την κατανόηση και αποδοχή της διαφορετικότητάς του από τους γονείς του και τους εκπαιδευτικούς.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν γονείς, εκπαιδευτικοί και παιδιά, οι οποίοι μετά της πέρας της ταινίας εξέφρασαν τον αποτελεσματικό αλλά και απλό τρόπο με τον οποίο ο ΑΑMIR KHAN απέδωσε την μυστική ζωή των δυσλεκτικών ατόμων.

Στην απογευματινή κουβέντα στο χώρο του Αμφιθεάτρου του Λυκείου Νέας Μάκρης, η οποία έγινε με την Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γονέων, κα Γεωργία Μπάρου, με αφορμή την πραγματική απόδοση των δυσκολιών του μικρού Ισάν, σε κλίμα οικειότητας δόθηκε η δυνατότητα στους γονείς να εκφράσουν και τις προσωπικές τους εμπειρίες αλλά συγχρόνως να ενημερωθούν για την Ελληνική πραγματικότητα.

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων θέλει να ευχαριστήσει πολύ όλους τους συμμετέχοντες και τον Δήμο Μαραθώνος για την στήριξη σε αυτή τους την πρωτοβουλία!

Προηγούμενο άρθρο«Ο Θρύλος της Θάλασσας»
Επόμενο άρθροΣάρωσε το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα στην Καρδίτσα!