ΠΡΟΣ:
ΔΗΜΟ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:
ΟΙΝΟΗΣ 6, 19007 ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ
ΥΠΟΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΥ ΙΟΡΔΑΝΗ ΛΟΥΙΖΟΥ
Αθήνα, 4 Μαρτίου 2013
Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,
Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Πιστοποιημένο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης «I LEARN» πρόκειται να υλοποιήσει το προσεχές διάστημα ένα καινοτόμο πρόγραμμα για ανέργους νέους έως 29 ετών στα πλαίσια του Ε.Π «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στις δομές του ΚΕΚ στην Αθήνα ( πλησίον του μετρό Συγγρού‐ Φίξ) και στην Θεσσαλονίκη. Ωφελούμενοι άνεργοι του προγράμματος είναι οι ακόλουθοι:

  • Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ / ΤΕΙ έως είκοσι εννέα (29) ετών,
  •  Άνεργοι απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας & μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έως 29 ετών, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους κατά προτεραιότητα τουλάχιστον 36 μήνες πριν την υποβολή αίτησής τους στο πρόγραμμα.

Το καινοτόμο σχέδιο δράσης περιλαμβάνει τα εξής:

  • Κατάρτιση έως 100 ώρες (οριζόντιες και εξειδικευμένες δεξιότητες) σε συνδυασμό με καθοδήγηση / εκπαιδευτικό mentoring.
  • Πρακτική άσκηση / Εργασιακή εμπειρία πέντε (5) μηνών.
  • Επιχορήγηση των επιχειρήσεων που θα μετατρέψουν την πρακτική άσκηση σε σύμβαση εργασίας, με κάλυψη των εργοδοτικών εισφορών για ένα έτος.

H επιδότηση αφορά τα ακόλουθα:

  • Επίδομα κατάρτισης 5€ ανά ώρα κατάρτισης.
  • Αμοιβή 460€ για κάθε μήνα εκπαιδευτικής πρακτικής άσκησης (για αποφοίτους AEI/TEI).
  • Αμοιβή 400€ για κάθε μήνα εκπαιδευτικής πρακτικής άσκησης (για αποφοίτους υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης)
  • Ιατροφαρμακευτική κάλυψη.
  • Επιπλέον ασφαλιστική κάλυψη έναντι κινδύνου, ατυχήματος κλπ. για όλη τη διάρκεια της εκπαιδευτικής πρακτικής άσκησης.

Επίσης από τον Φορέα μας γίνεται προσπάθεια προώθησης των καταλληλότερων καταρτιζομένων στην αγορά εργασίας μέσω της ένταξής τους σε καταξιωμένες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα που επιθυμούν ακόμα και σήμερα‐ παρά τις αντιξοότητες που έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση της χώρας μας‐ να απασχολήσουν προσωπικό.
Θα ήταν πολύτιμη λοιπόν η δική σας συμβολή στην ενημέρωση των άνεργων δημοτών σας που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στην αγορά εργασίας μέσα στα πλαίσια της συγκεκριμένης Δράσης, γι΄ αυτό και σας αποστέλλουμε συνημμένα ενημερωτικό δελτίο το οποίο μπορεί να τοιχοκολληθεί στον πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου σας.
Έπειτα εφόσον είναι δυνατό, θα μπορούσε να ακολουθήσει ανάρτηση του ενημερωτικού μας δελτίου και στην ιστοσελίδα του Δήμου, ώστε να είναι πιο εύκολη η διάχυση της πληροφορίας στην ομάδα στόχου του προγράμματος.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας και ευελπιστούμε το πρόγραμμα να μπορέσει να δώσει την δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να αναπτύξουν τα προσόντα και τις δεξιότητές τους και συνάμα να βρούν μια θέση εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα του help desk που έχει δημιουργήσει ο Φορέας μας για το συγκεκριμένο έργο, καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής από 9:30 ‐ 17:30.
Τηλέφωνα: 2115001600, 2115001680,
Διεύθυνση : Αμβροσίου Φραντζή 3, Ν. Κόσμος
e‐mail : kek@i‐learn.gr, p.stergiou@i‐learn.gr
Υπεύθυνη Προγράμματος: Πόπη Στεργίου
Με εκτίμηση,
Για το ΚΕΚ « Ι LEARN»
Ο νόμιμος Εκπρόσωπος
Μιχάλης Γαλουζίδης

I_LEARN.pdf

Προηγούμενο άρθροHPV: Ο σιωπηλός εχθρός
Επόμενο άρθροΤο γλέντησαν για τα καλά οι μικροί μασκαράδες