Σήμερα η αύριο θα ανακοινωθούν τα οριστικά αποτελέσματα για το πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός 2021, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ1, ο κ. Πρωτοψάλτης ανέφερε πως έγιναν περισσότερες από 350.000 αιτήσεις για τον Κοινωνικό Τουρισμό, που συνολικά αφορούσαν 650.000 επιταγές (υπολογίζονται και τα ωφελούμενα μέλη). Ο ΟΑΕΔ ως γνωστόν θα εκδώσει  300.000 ηλεκτρονικές επιταγές. Σήμερα, ή το πολύ αύριο θα βγουν τα οριστικά αποτελέσματα ώστε οι δικαιούχοι του προγράμματος να μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν από την 1η Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται πως το πρόγραμμα επιδοτεί 6 διανυκτερεύσεις σε όλη την Ελλάδα ή 10 διανυκτερεύσεις δωρεάν σε Λέρο, Λέσβο, Σάμο, Χίο Κω. Για πρώτη φορά επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Όσοι έχουν επιταγές από το περασμένο πρόγραμμα πρέπει να τις χρησιμοποιήσουν μέχρι 31 Ιουλίου.

«Πέρυσι είχαμε ρεκόρ συμμετοχής, και επιχειρήσεων και δικαιούχων. Φέτος έχουμε πάνω από 1900 επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, αριθμός ρεκόρ, ενώ πριν από δύο χρόνια ήταν μόλις 800 επιχειρήσεις στο Μητρώο», είπε ο διοικητής του ΟΑΕΔ.

Σε σχέση με τις ενστάσεις ορισμένων ξενοδόχων ότι είναι λίγα τα χρήματα που παίρνουν, ο κ. Πρωτοψάλτης απάντησε ότι «ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι συγκεκριμένος, και ότι οι τιμές που δόθηκαν ήταν αρκετά καλές.

Παράδειγμα: Σε ξενοδοχείο τριών αστέρων δίνουμε 35 ευρώ ανά άτομο, μαζί με πρωινό. Άρα 70 ευρώ το δίκλινο, και αυτό είναι για όλο τον χρόνο. Το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού είναι 12μηνης διάρκειας.

Το πρόγραμμα πάει καλά και γενικά δεν έχουμε προβλήματα. Υπάρχει βέβαια και ένα ποσοστό εκείνων που ενώ κληρώνονται και παίρνουν τις επιταγές τελικά δεν τις χρησιμοποιούν αλλά αυτό είναι μικρό.

Εφέτος επίσης σχεδιάζουμε – και θα το υλοποιήσουμε πολύ σύντομα – την ηλεκτρονική αίτηση για πληρωμή των επιχειρήσεων, ώστε να αποφύγουμε την χαρτούρα και τις μετακινήσεις.

Οι αιτήσεις αποπληρωμής των επιχειρήσεων θα ξεκινήσουν την 1η Σεπτεμβρίου», είπε ο Διοικητής του ΟΑΕΔ.

ΠΗΓΗnewsit.gr
Προηγούμενο άρθροΓιάννης ΑΝτετοκούνμπο: MVP στο γήπεδο, MVP και στα αποδυτήρια – Τα έδωσε όλα και στους πανηγυρισμούς [βίντεο]
Επόμενο άρθροΚαιρός: Νέο κύμα καύσωνα στο τέλος του μήνα