Η μοίρα τού έπαιξε πολύ άσχημο παιχνίδι, όπως και στους υπόλοιπους 101 «μάρτυρες» της περσινής πυρκαγιάς. Ο Παναγιώτης Χαμηλοθώρης, γέννημα θρέμμα Μαραθωνίτης και αθλητής του ΜΕΣΜΑ και παλαιότερα του Επιμορφωτικού, επέστρεφε το απόγευμα της 23ης Ιουλίου 2018 στο σπίτι του από το Μαρούσι όπου εργαζόταν. Η διαδρομή που ακολουθούσε καθημερινά ήταν από το βουνό.

Ακούγοντας, όμως, ότι είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά στο Νταού Πεντέλης, σκέφτηκε ότι ο δρόμος θα ήταν κλειστός. Και πήρε τη μοιραία απόφαση.

Επέστρεψε από τη Μαραθώνος και όπως πολλά από τα θύματα της πυρκαγιάς, έλαβε εντολή από αστυνομικούς να μπει στο Μάτι και να ακολουθήσει την παραλιακή διαδρομή.

«Έφυγε» σε ηλικία 29 ετών, αφήνοντας όλα τα όνειρά του ανεκπλήρωτα. Ένα εξ αυτών ήταν να αγωνιστεί για πρώτη φορά σε επίπεδο Β΄ΕΣΚΑ με τη φανέλα του ΜΕΣΜΑ, αφού πρώτα πανηγύρισε μαζί του την εξασφάλιση της ανόδου την αμέσως προηγούμενη σεζόν…

«Τουρνουά που θα γίνει θεσμός»

Η απώλεια του Παναγιώτη συγκλόνισε όλη την οικογένεια του ΜΕΣΜΑ, καθώς εκτός από συμπαίκτης και αθλητής, υπήρξε και στενός φίλος όλων όσοι ασχολούνται με την ομάδα. Η ιδέα για διοργάνωση ενός τουρνουά στη μνήμη του είχε πέσει εδώ και καιρό στο τραπέζι και ήταν αδύνατο να μη βρει υποστηρικτές.

«Ο ΜΕΣΜΑ χτύπησε την πόρτα της γνωστής στοιχηματικής εταιρείας Stoiximan και βρήκε αμέσως ανταπόκριση. Το πρώτο “Τουρνουά 3on3 Παναγιώτης Χαμηλοθώρης” θα διεξαχθεί στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου στην Αφετηρία Μαραθώνιου Δρόμου και στόχος μας είναι να γίνει θεσμός. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να τιμήσουμε τη μνήμη του Παναγιώτη και των 101 αδικοχαμένων συμπολιτών μας.

Τα έσοδα του τουρνουά θα πηγαίνουν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, με την οικογένεια να είναι αυτή που θα αποφασίζει κάθε χρόνο που θα τα δωρίζει», δηλώνει στη MP ο πρόεδρος του ΜΕΣΜΑ και προσωπικός φίλος του Παναγιώτη, Γιώργος Κοτταρίδης, συμπληρώνοντας ότι τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από το φετινό τουρνουά θα παραχωρηθούν στους πληγέντες από την πυρκαγιά.

«Με την ευκαιρία, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους κκ. Πάνο Κωνσταντόπουλο, Αγγελική Παπαδοπούλου, Κώστα Γαλανόπουλο και όλη την οικογένεια του Stoiximan που αγκάλιασε την ιδέα μας και χωρίς δεύτερη σκέψη αποδέχθηκε την πρότασή μας να συνδράμει οικονομικά. Πολύ περισσότερο, οφείλουμε να τους ευχαριστήσουμε και για την απόφασή τους να αναλάβουν το κόστος για την ανάπλαση του γηπέδου μπάσκετ στην Αμπελούπολη. Είναι πολύ σημαντική η συνεργασία με μια τόσο μεγάλη εταιρεία που δραστηριοποιείται ενεργά στον χώρο του μπάσκετ μέσω χορηγιών», συμπληρώνει ο κ. Κοτταρίδης.

«Στόχος μας να ξαναδώσουμε ζωή στην περιοχή»

Η MP επικοινώνησε με τον κ. Κωνσταντόπουλο, Chief Marketing Officer της Stoiximan και εκ των στελεχών της εταιρείας που τρέχουν το πρότζεκτ.

«Το κόστος για την ανάπλαση του γηπέδου στην Αμπελούπολη, αλλά και την κατασκευή της παιδικής χαράς κυμαίνεται μεταξύ 70 και 90 χιλιάδων ευρώ. Έχουμε ήδη στα χέρια μας τρεις προσφορές και μόλις πάρουμε την έγκριση από τους αρμόδιους φορείς και λυθούν όλα τα γραφειοκρατικά ζητήματα, θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση του έργου που προβλέπει και την ανακατασκευή της παιδικής χαράς», μας εξήγησε ο κ. Πάνος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος έχει έναν επιπλέον λόγο να ασχολείται τόσο ζεστά με την ανάπλαση του γηπέδου.

«Εχω μεγαλώσει στο Ζούμπερι, γνωρίζω πολύ καλά την περιοχή και έχω επηρεαστεί από όσα συνέβησαν πέρσι. Η Stoiximan αναζητούσε τρόπους να βοηθήσει την περιοχή και τους κατοίκους και όταν έπεσε η ιδέα από τους ανθρώπους του ΜΕΣΜΑ, θεωρήσαμε χρέος μας να γίνουμε αρωγοί στην προσπάθεια. Στόχος μας είναι να ξαναδώσουμε ζωή στην περιοχή».

*Δηλώσεις συμμετοχής στο τουρνουά 3on3 γίνονται μέσω του viva.gr και το κόστος για κάθε ομάδα ανέρχεται στα 40 ευρώ