Food rocks

του Πάνου Δερδεμέζη

Ο Πάνος από μικρός πειραματιζόταν με τη μαγειρική, χωρίς σπουδές πάνω στο αντικείμενο. Ξεκινώντας από ένα μπεργκεράδικο στη Νέα Μάκρη που έχει κλέψει τις καρδιές μας και με όπλο το πάθος του, κατάφερε να δουλέψει σε ένα από τα καλύτερα μαγαζιά του Λονδίνου. Πλέον θα μπορείτε να τον βρείτε στον «Ινδιάνο» και μέσα από τη στήλη του θα συνεχίσει να μας ταξιδεύει όλους με τις δικές του, μοναδικές προτάσεις!


Κρητικός ντάκος

υλικά:

  • 1 διπλός κρητικός κρίθινος ντάκος, ανοιγμένος στα δυο
  • 3 ώριμες ντομάτες
  • 1 κσ ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 4 κσ ελαιόλαδο
  • 2 κσ φέτα, θρυμματισμένη
  • 1 κσ στραγγισμένη κάπαρη
  • 6 μαύρες ελιές
  • 1/2 κσ ρίγανη
  • αλάτι

εκτέλεση:

Ψιλοκόβουμε τις δύο ντομάτες, ενώ την τρίτη την αλέθουμε στο μπλέντερ μαζί με 2 κσ ελαιόλαδο και λίγο αλάτι, μέχρι να πολτοποιηθεί. Σε μια πιατέλα βάζουμε τα δύο κομμάτια του ντάκου και περιχύνουμε με το μείγμα. Τα αφήνουμε για 10’ να μουλιάσουν.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε από πάνω τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το κρεμμύδι, αλατίζουμε και προσθέτουμε τη φέτα, κάπαρη και ελιές. Γαρνίρουμε με τη ρίγανη και με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και είμαστε έτοιμοι!