Food rocks

του Πάνου Δερδεμέζη

Ο Πάνος από μικρός πειραματιζόταν με τη μαγειρική, χωρίς σπουδές πάνω στο αντικείμενο. Ξεκινώντας από ένα μπεργκεράδικο στη Νέα Μάκρη που έχει κλέψει τις καρδιές μας και με όπλο το πάθος του, κατάφερε να δουλέψει σε ένα από τα καλύτερα μαγαζιά του Λονδίνου. Πλέον θα μπορείτε να τον βρείτε στον «Ινδιάνο» και μέσα από τη στήλη του θα συνεχίσει να μας ταξιδεύει όλους με τις δικές του, μοναδικές προτάσεις!


Τραγανό κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο

υλικά:

  • 1 κοτόπουλο
  • 6-7 πατάτες, κυδωνάτες
  • 2 σκ σκόρδο, χοντροκομμένες
  • 1 κσ ρίγανη
  • 1 φλ ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνια
  • 2 φύλλα δάφνης
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • αλάτι-πιπέρι

εκτέλεση:

Ανοίγουμε το κοτόπουλο από κάτω και το τοποθετούμε με την πέτσα προς τα πάνω σε ένα μεγάλο ταψί, μαζί με τις πατάτες. Αλατοπιπερώνουμε καλά και ρίχνουμε και τη ρίγανη. Ρίχνουμε από πάνω το σκορδάκι και το λάδι και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια για να πάει παντού.

Μοιράζουμε στο ταψί τα δύο λεμόνια, κομμένα στη μέση και τα φύλλα δάφνης. Ψήνουμε στον φούρνο στους 200 °C για περίπου 60’, δίχως να το αναποδογυρίσουμε. Μόλις το κοτόπουλο ψηθεί και η πετσούλα του γίνει τραγανή, το βγάζουμε από τον φούρνο και περιχύνουμε με τον χυμό λεμόνι.