Food rocks

του Πάνου Δερδεμέζη

Ο Πάνος από μικρός πειραματιζόταν με τη μαγειρική, χωρίς σπουδές πάνω στο αντικείμενο. Ξεκινώντας από ένα μπεργκεράδικο στη Νέα Μάκρη που έχει κλέψει τις καρδιές μας και με όπλο το πάθος του, κατάφερε να δουλέψει σε ένα από τα καλύτερα μαγαζιά του Λονδίνου. Πλέον θα μπορείτε να τον βρείτε στον «Ινδιάνο» και μέσα από τη στήλη του θα συνεχίσει να μας ταξιδεύει όλους με τις δικές του, μοναδικές προτάσεις!


Σορμπέ πεπόνι με lime

υλικά:

  • 1 μέτριο πεπόνι
  • 1 κσ χυμό lime
  • 1 κγ ξύσμα lime
  • 2 κγ σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
  • 2-3 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα

εκτέλεση:

Κόβουμε το πεπόνι, καθαρίζοντας τη φλούδα και τα κουκούτσια. Βάζουμε σε μια σακούλα τροφίμων το πεπόνι ψιλοκομμένο για 4-6 ώρες.

Αφού παγώσει το πεπόνι, ρίχνουμε όλα μας τα υλικά στο μπλέντερ. Χτυπάμε καλά και αφού το μείγμα ομογενοποιηθεί, το ρίχνουμε σε ένα μπολ και καταψύχουμε για 1-2 ώρες. Τόσο απλό!