Με μεγάλους πρωταγωνιστές τούς εθελοντές, χωρίς τη συνδρομή των οποίων ο αγώνας δε θα μπορούσε να διοργανωθεί με τέτοια αρτιότητα, αλλά και τους συμμετέχοντες, ο αριθμός των οποίων ξεπέρασε και τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις, ολοκληρώθηκε ο 5ος Αραφήνειος Δρόμος.

Ενδεικτικό της επιτυχίας του αγώνα είναι ότι έγινε ρεκόρ συμμετοχών και εκτός από τους γονείς που είχαν… ανά χείρας παιδικά καρότσια, τα μικρά παιδιά που το διασκέδασαν με την ψυχή τους και ηλικιωμένους που γύρισαν τον χρόνο πολύ πίσω σε ό,τι αφορά στις αντοχές τους, το παρών έδωσαν τρέχοντας πρωταθλητές Ελλάδος, Ολυμπιονίκες, καθώς επίσης και στελέχη της Δημοτικής Αρχής.

Για τους εθελοντές δε χρειάζεται να πει κάποιος κάτι περισσότερο από το ότι έφτασαν τους 100 και φρόντισαν ώστε να μη λείψει το παραμικρό από τους δρομείς.

Ο 5ος Αραφήνειος μπορεί πλέον να αποτελεί μια ευχάριστη ανάμνηση, εντούτοις δημιούργησε μια «υποχρέωση» σε όλους όσοι ζουν και δραστηριοποιούνται με τα κοινά στον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου.

Η υποχρέωση αυτή δεν είναι άλλη από τη διεξαγωγή ενός ακόμη πιο επιτυχημένου, με περισσότερους συμμετέχοντες και θεατές, 6ου Αραφήνειου Δρόμου. Η εμπειρία και η τεχνογνωσία υπάρχουν, όπως επίσης και η διάθεση. Άρα δε λείπει το παραμικρό…

Φωτογραφίες από τον 5ο Αραφήνειο: