Βλέποντας την καθημερινότητά μας την πενταετία που ολοκληρώνεται, δεν είναι υπερβολικό να πει κάποιος ότι ο Δήμος Μαραθώνα είναι γεμάτος από μια σειρά συσσωρευμένων προβλημάτων που καθημερινά εμποδίζουν κάθε ψήγμα ανάπτυξης. Ωστόσο, δεν παύει να υπάρχει ελπίδα ότι ο Δήμος, αλλά κυρίως η περιοχή του Μαραθώνα, μπορεί να εξασφαλίσει σε όλους τους κατοίκους της μία καλύτερη ποιότητα ζωής.

Έτσι λοιπόν, δημιουργήσαμε μία κίνηση, την Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία, για να φροντίσουμε ώστε να βρεθούν οι βέλτιστες λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των δημοτών.

Αποφασίσαμε να υπηρετήσουμε τους πολίτες του Μαραθώνα με τον νέο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα Κοινοτικά Συμβούλια. Σε λιγότερο από 50 ημέρες θα ανοίξουν οι κάλπες για τις δημοτικές εκλογές. Ποιο είναι το νέο στοιχείο που πρέπει να γνωρίζει ο ψηφοφόρος;

Ξεχωριστά ψηφοδέλτια και δύο κάλπες

Η εκλογή του Δημοτικού Συμβουλίου διαχωρίζεται από την εκλογή του Κοινοτικού Συμβουλίου. Η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί με ξεχωριστά ψηφοδέλτια και δύο διαφορετικές κάλπες…

Τολμήσαμε να ακολουθήσουμε μία διαφορετική πορεία και να διεκδικήσουμε τη συμμετοχή μας στο Συμβούλιο της Κοινότητας Μαραθώνα, μέσω μίας αμιγώς ανεξάρτητης παράταξης, της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας Κοινότητας Μαραθώνα, επιδιώκοντας να εκπροσωπήσουμε τους Μαραθωνίτες που έχουν ΟΡΑΜΑ και θέλουν να γίνουν ΜΑΖΙ μας κοινωνοί των αλλαγών στον τόπο.

Τα Κοινοτικά Συμβούλια, πλέον, έχουν ουσιαστικές αρμοδιότητες, τις οποίες σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε προς όφελος της περιοχής.

Υπάρχει, επίσης, μία σημαντική παράμετρος, συνεπής στις αρχές της Άμεσης Δημοκρατίας, που αφορά στα Κοινοτικά Συμβούλια, τα Τοπικά Δημοψηφίσματα.

Οι πολίτες δύνανται να εκφράζουν ακηδεμόνευτα τη γνώμη τους για σημαντικά ζητήματα. Μόνο έτσι θα περιοριστεί η πατρωνία των τοπικών παλαιοκομματικών παραγόντων. Μόνο έτσι θα μεγιστοποιήσουμε την κοινωνική αφύπνιση και ευθύνη.

Τι σημαίνει για εμάς «φροντίδα για τον Μαραθώνα»

Αν αλλάξουμε σελίδα, θα υπάρξει ένας διαφορετικός δήμος, μία νέα συμμετοχική αντιμετώπιση των προβλημάτων. Αυτήν καλούμαστε να υπηρετήσουμε. Έτσι, μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα.

Αφορμή της δημιουργίας της κίνησής μας ήταν η επιθυμία να αρχίσουμε όλοι να ασχολούμαστε περισσότερο με τον Μαραθώνα μας. Γι’ αυτό αποφασίσαμε να εργαστούμε σκληρά προς όφελος όλων, αψηφώντας τα αξιώματα και πράττοντας με γνώμονα την αγάπη μας για την κοινωνία στην οποία ανήκουμε. Νιώσαμε την ηθική υποχρέωση να ασχοληθούμε με το κοινό μας σπίτι. Διαμορφώσαμε έτσι τα σχέδια μας με κοινό παρονομαστή τη φροντίδα για τον Μαραθώνα.

Αυτό σημαίνει:
  • Να μην νιώθουμε ως πολίτες ανασφάλεια.
  • Να προστατεύουμε το περιβάλλον.
  • Να αναπτύσσουμε τις σκέψεις μας με σεβασμό και αγάπη.
  • Να μεριμνήσουμε για την παγκόσμια προβολή του τόπου Να αποτρέψουμε τη λειτουργία ΧΥΤΑ.

Έφτασε η ώρα να δώσουμε τη μάχη για εμάς, τις οικογένειές μας, το μέλλον των παιδιών μας και για τον ίδιο τον τόπο μας. Πρέπει να αγαπήσουμε τον Μαραθώνα, αν θέλουμε να συνεχίσουμε να ζούμε εδώ. Με τη βοήθεια και τη συμμετοχή όλων σας, θα πορευτούμε τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν και να συστρατευτούν στο πλευρό μας, αδέσμευτα και δημοκρατικά.

Συμμετέχουμε ενεργά όλοι μαζί. Αποφασίζουμε όλοι μαζί.

Για την Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία Κοινότητας Μαραθώνα:

ΑΣΠΡΙΔΟΥ ΟΛΙΑ
ΓΚΙΟΥΡΣΑΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΚΟΚΚΑΛΙΑΡΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΛΑΖΑΡΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΛΑΣΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΛΕΠΟΥΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΜΠΕΚΑ ΣΟΦΙΑ
ΜΥΛΩΝΑ ΜΑΤΙΝΑ
ΠΑΝΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΣΚΑΦΙΔΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΣΠΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ