Ως μία εντιμότατη, με αρχές και πολύ μορφωμένη εκπαιδευτικό η οποία είχε λάβει διδακτορικό τη δεκαετία του ’90, όταν τα διδακτορικά δεν ήταν συνηθισμένα ακόμα και για εκπαιδευτικούς, περιγράφουν τη Γεωργία Κόττορα συνάδελφοί της από το 1ο Γυμνάσιο Νέας Μάκρης.
Η φιλόλογος που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών, εργαζόταν επί σειρά ετών στο Γυμνάσιο Μαραθώνα από το οποίο πήρε μετάθεση στο 1ο Νέας Μάκρης στις αρχές του 2000. Έμεινε στο σχολείο έως το 2021, όταν και συνταξιοδοτήθηκε και άφησε πίσω της σημαντική κληρονομιά καθώς ήταν ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε το ιστορικό πολιτιστικό πρόγραμμα του σχολείου. Παράλληλα, είχε συμμετοχή σε εκπαιδευτικές δράσεις που κατά καιρούς έγιναν στη Νέα Μάκρη.

Ήταν σύζυγος του Καθηγητή Πανεπιστημίου της Φιλοσοφικής Σχολής, Αντώνη Παπανικολάου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν κάποια χρόνια.
Η κηδεία της θα τελεστεί το μεσημέρι του Σαββάτου (12.30) από τον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Νέας Μάκρης.

















































