Από το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα θα πραγματοποιηθεί, όπως είναι γνωστό, η Τελετή Έναρξης του επετειακού 40ου Αυθεντικού Μαραθωνίου. Η τελετή έναρξης είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 11 Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι και θα συμμετέχουν οι:

ΠΑΡΑΓΩΓΗ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα

ΚΕΙΜΕΝΟ: Θανάσης Σκρουμπέλος

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Νίκος Γκεσούλης

ΜΟΥΣΙΚΗ: Γιώργος Βαρσαμάκης

ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Ματίνα Γεωργά

ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Ηλίας Γκογιάννος & Κωνσταντίνος Σκούντζος

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ: 50 μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Μαραθώνα

«Μεγάλος και πάντα επίκαιρος ο συμβολισμός του Αυθεντικού Μαραθώνιου Δρόμου. Δεν ήταν ο ένας, μα οι πολλοί, 9000 πολίτες-οπλίτες της Δημοκρατίας της Αθήνας που διέτρεξαν τα 82.000 βήματα από τον Μαραθώνα στην Αθήνα για να υπερασπιστούν τη Δημοκρατία, τα ιερά τους, την πόλη τους, την ελευθερία τους, αν και καταπονημένοι και πληγωμένοι από την νικηφόρα μάχη. Η μάχη των ολίγων ελεύθερων πολιτών απέναντι στον υπεράριθμο στρατό μισθοφόρων και υπηκόων του Πέρση μονάρχη.

42 χιλιόμετρα και 195 μέτρα, 82.000 βήματα, τόση ήταν η απόσταση από την τυραννία στην ελευθερία. Νίκησε η Δημοκρατία!», γράφει το ΔΗΘΕΜΑ.

Προηγούμενο άρθροΡεσιτάλ συγχρονισμού: Κινέζοι στρατιώτες αποκαθιστούν βομβαρδισμένο διάδρομο προσγείωσης (vid)
Επόμενο άρθροΑκούστε το νέο τραγούδι των Beatles με τη φωνή του Λένον και τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης