Ο Anton Peraire-Bueno, 24 ετών, και ο James Peraire-Bueno, 28 ετών, κατηγορούνται για απάτη μέσω εμβάσματος και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Πρωτοφανή στα χρονικά χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη απάτη το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

«Έκλεψαν 25 εκατομμύρια δολάρια σε κρυπτονόμισμα Ethereum μέσω ενός τεχνολογικά εξελιγμένου, πρωτοποριακού σχεδίου που σχεδίαζαν επί μήνες και εκτέλεσαν σε δευτερόλεπτα», δήλωσε η αναπληρώτρια γενική εισαγγελέας Lisa Monaco.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, οι κατηγορούμενοι χρησιμοποίησαν εξαιρετικά εξειδικευμένες δεξιότητες που έμαθαν σε «ένα από τα πιο διάσημα πανεπιστήμια στον κόσμο», στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT), για να εκμεταλλευτούν τη διαδικασία επικύρωσης συναλλαγών του Ethereum.

Τα αδέρφια σπούδασαν μαθηματικά και επιστήμη των υπολογιστών.

«Το σχέδιο των κατηγορουμένων θέτει υπό αμφισβήτηση την ίδια την ακεραιότητα της αλυσίδας μπλοκ (blockchain)», επισήμανε ο εισαγγελέας των ΗΠΑ Ντέμιαν Γουίλιαμς, αναφερόμενος στο δημόσιο βιβλίο που καταγράφει τις πληρωμές κρυπτογράφησης.

Τα αδέρφια φέρονται να εξαπάτησαν τους εμπόρους του Ethereum αποκτώντας πρόσβαση με δόλιο τρόπο σε εκκρεμείς ιδιωτικές συναλλαγές. Στη συνέχεια τροποποίησαν τις συναλλαγές για να αποκτήσουν το κρυπτονόμισμα των θυμάτων τους.

Η διαδικασία, την οποία οι ερευνητές χαρακτήρισαν ως την «πρώτη απάτη του είδους της», χρειάστηκε μόνο μερικά δευτερόλεπτα για να εκτελεστεί.

Όταν ήρθαν αντιμέτωποι με εκπρόσωπο της Ethereum, οι αξιωματούχοι ανέφερεαν ότι τα αδέρφια αρνήθηκαν να επιστρέψουν τα χρήματα και έλαβαν μέτρα για να κρύψουν τα κλεμμένα κέρδη τους.

Οι εισαγγελείς σημειώνουν ότι είναι η πρώτη φορά που μία τέτοια «νέα» μορφή απάτης υπόκειται σε ποινικές κατηγορίες.

Ο καθένας από αυτούς αντιμετωπίζει πάνω από 20 χρόνια φυλάκισης, αν κριθούν ένοχοι.

ΠΗΓΗpride.gr
Προηγούμενο άρθροΤο κατάστημα «Γερμανός» στη Νέα Μάκρη αναζητά υπάλληλο
Επόμενο άρθροΠώς χτίστηκαν στη μέση του πουθενά; Αρχαιολόγοι ίσως έλυσαν το μυστήριο με τις πυραμίδες