Ακούγεται απίστευτο, αλλά δυστυχώς δεν είναι. Υπάρχουν ανάμεσά μας άτομα που θεώρησαν φυσιολογικό να προκαλέσουν ζημιές στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μαραθώνα και να «αναγκάσουν» το πρωί τους υπεύθυνους να το βρουν σε αυτό το χάλι.

Η διευθύντρια του σχολείου, Γεωργία Ξηρογιάννη, απέστειλε επιστολή στη MP διαμαρτυρόμενη για το χάλι που βλέπετε στη φωτογραφία.

«Θα ήθελα να απευθύνω θερμή παράκληση σε όλους εκείνους οι οποίοι προκαλούν καταστροφές στο Σχολείο μας ή σε οποιοδήποτε Σχολείο να το σκεφθούν δυο και τρεις φορές παραπάνω πριν το επιχειρήσουν ξανά.

Το Σχολείο, όπως και να το κάνουμε, συνδέεται άρρηκτα με την αθωότητα, με τις παιδικές φωνές και τα γέλια, την ασφάλεια, την ανεμελιά, τις αναμνήσεις των μεγαλύτερων από τα σχολικά τους χρόνια! Κάθε καταστροφή σε αυτόν τον ιερό χώρο είναι προσβολή απέναντι στην ίδια τη φυσική τάξη των πραγμάτων.

Εμείς θα αποκαταστήσουμε πάλι τις ζημιές, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Όμως, την πληγή στην ψυχή των μικρών παιδιών που αντίκρισαν σήμερα το πρωί, 28-06-22, αυτή την εικόνα του Σχολείου τους, ποιος θα την αποκαταστήσει;

Και βεβαίως, η πληγή θα μπορούσε να είναι και στο σώμα τους, αφού αυτοί που προκάλεσαν τις καταστροφές, είχαν αφήσει πεταμένα γυαλιά κάτω στο προαύλιο και τις βρύσες να τρέχουν και να έχουν πλημμυρίσει όλο το προαύλιο.

Ευτυχώς που πήγε νωρίς το πρωί η κα Πολίτη, η καθαρίστρια του Σχολείου και μάζεψε τα γυαλιά και έκλεισε τις βρύσες και η κα Ιωαννίδη, η φύλακας, η οποία μας ενημέρωσε για το περιστατικό.

Για το νερό που σπαταλήθηκε άσκοπα, ενώ είναι ζωτικής σημασίας για την ζωή μας νιώθουμε, επίσης, θλίψη. Γιατί όλα όσα έγιναν εχθές το βράδυ στο χώρο του Σχολείου μας ήταν θλιβερά και πρέπει να πάψουν να συμβαίνουν.

Η Δ/ντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μαραθώνα

Γεωργία Ξηρογιάννη»

Προηγούμενο άρθροΙσόβια για τους δολοφόνους ζητά η μητέρα του Δημήτρη: «Να σαπίσουν στη φυλακή»
Επόμενο άρθροΡαφήνα: Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση για τα τραύματα του Δημήτρη