Φυτεύτηκαν συνολικά 1000 δενδρύλλια και θάμνοι διαφόρων ποικιλιών
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε αναδάσωση περιαστικής δασικής έκτασης στον Άγιο Πέτρο της Νέας Μάκρης από μέλη και φίλους των Λεσχών Lions Αττικής με επικεφαλής τον κ. Γιάννη Πεταμίδη, Δασολόγο και Πρόεδρο της Επιτροπής Υλοποίησης του Διεθνούς Προγράμματος Αναδάσωσης.
Στην αναδάσωση που έγινε σε συνεργασία με το Δήμο Μαραθώνος συμμετείχαν οι
Αντιδήμαρχοι Πόπη Πατεράκη και Βαγγέλης Σωτηρίου, ο Τοπικός Σύμβουλος Νέας Μάκρης Κώστας Κουλούκουσας, μεγάλος αριθμός εθελοντών κατοίκων της Νέας Μάκρης καθώς και μικροί μαθητές από το χωριό S.O.S. Βάρης με τους συνοδούς τους.
Φυτεύτηκαν 1.000 νεαρά δενδρύλλια και θάμνοι διαφόρων ποικιλιών αείφυλλων πλατύφυλλων από ενδημικά είδη, η επιλογή των οποίων έγινε με κριτήρια περιβαλλοντικά, αναψυχής και πυροπροστασίας, κυρίως χαρουπιές, σπάρτα, κραταίγοι, δενδρολίβανα, βελανιδιές, αριές, αγριελιές, πικροδάφνες και λίγα κυπαρίσσια.
Κατά τη διάρκεια της αναδάσωσης δόθηκαν οδηγίες από δασολόγους για τα διαδοχικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι εθελοντές προκειμένου να αποφευχθούν αστοχίες και απώλειες ενώ σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της πρόκειται παίξει η συντήρηση με λίπανση, σκάλισμα και πότισμα από ομάδα εθελοντών της Νέας Μάκρης με επικεφαλής το Κώστα Στράμπι.
Η δαπάνη για την διάνοιξη των λάκκων καλύφθηκε από τη Λέσχη Continental, ενώ τα  δενδρύλλια ήταν ευγενική χορηγία των Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ.

Προηγούμενο άρθροΣτο κίνημα της πατάτας και ο Δήμος Μαραθώνος
Επόμενο άρθροΣκεπτικός …χιονάνθρωπος