Ανασφάλιστα οχήματα: Τελευταία ημέρα ασφάλισης - Αναλυτική τα πρόστιμαΣήμερα είναι η τελευταία μέρα για να ασφαλιστούν τα ανασφάλιστα οχήματα, καθώς η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων είναι έτοιμη να αναρτήσει στο taxis τα πρόστιμα για τους παραβάτες.

Σημειώνεται ότι στη νέα ηλεκτρονική διασταύρωση στοιχείων για να εντοπιστούν τα ανασφάλιστα οχήματα προχώρησε στις 30 Απριλίου η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Εντοπίστηκαν περίπου 385.000 φορολογούμενοι, οι οποίοι φέρονται ως κάτοχοι ανασφάλιστων αυτοκινήτων και δικύκλων.

Σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, θα ακολουθήσει δεύτερος έλεγχος μέχρι σήμερα για να διαπιστωθεί το αν και κατά πόσον οι οδηγοί των συγκεκριμένων οχημάτων έχουν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις τους και σε περίπτωση που κι από τον έλεγχο αυτό διαπιστωθεί ότι δεν υπήρξε ανταπόκριση, τότε οι παραβάτες θα λάβουν στα e-mails τους ή στους λογαριασμούς τους στο σύστημα TAXISnet ειδοποιήσεις με τις οποίες θα καλούνται να καταβάλουν πρόστιμα από 100 έως 250€, υπό μορφή ηλεκτρονικών παραβόλων.

Ειδικότερα, τα πρόστιμα τα οποία θα κληθούν να πληρώσουν όσοι εντοπίστηκαν να κυκλοφορούν με ανασφάλιστα οχήματα ανέρχονται στα ακόλουθα ποσά:
  • Για δίκυκλα μέχρι 250 κυβικά εκατοστά: 100€.
  • Για δίκυκλα και αυτοκίνητα από 250 ως 1.000 κυβικά εκατοστά: 200€.
  • Για δίκυκλα και αυτοκίνητα πάνω από 1.000 κυβικά εκατοστά: 250€.

Οι φορολογούμενοι έχουν ουσιαστικά περιθώριο μέχρι αύριο ή μεθαύριο που θα φθάσουν στα e-mails τους ή θα αναρτηθούν στους λογαριασμούς στο TAXISnet τα «ραβασάκια» της ΑΑΔΕ να σπεύσουν για να ασφαλίσουν τα οχήματά τους ώστε να αποφύγουν την πληρωμή των προστίμων.

Για τον εντοπισμό των οχημάτων τα οποία κυκλοφορούν ανασφάλιστα, η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΔΗΛΕΔ.) της ΑΑΔΕ προχώρησε στην επεξεργασία και τη διασταύρωση των στοιχείων:

  1. του αρχείου της ΑΑΔΕ, όπως αυτό ενημερώνεται με πληροφορίες για τις μεταβολές και τις νέες άδειες κυκλοφορίας που έχουν εκδοθεί από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, καθώς επίσης και για τις μεταβολές (ακινησίες) που έχουν δηλωθεί στις κατά τόπους ΔΟΥ,
  2. του αρχείου του Κέντρου Πληροφοριών του Επικουρικού Κεφαλαίου Ασφάλισης Ευθύνης από Ατυχήματα Αυτοκινήτων, το οποίο περιλαμβάνει πληροφοριακά δεδομένα για τα αυτοκίνητα οχήματα που είναι ασφαλισμένα,
  3. των αρχείων οποιασδήποτε άλλης δημόσιας υπηρεσίας ή υπουργείου νομιμοποιείται σύμφωνα με τη νομοθεσία να εκδίδει άδειες κυκλοφορίας οχημάτων, στα οποία τηρούνται ηλεκτρονικά τα στοιχεία των οχημάτων αυτών.
ΠΗΓΗlifo.gr
Προηγούμενο άρθροΜπουρίνια σάρωσαν την χωρά εχθές – Καταιγίδες και σήμερα
Επόμενο άρθροΕιδικό χαράτσι για το τσίπουρο