Μια ανάρτηση στο Facebook που δεδομένα θα σηκώσει μεγάλη συζήτηση, έκανε σήμερα η Ελένη Ανδρώνη, εξηγώντας τους λόγους που την ώθησαν σε παραίτηση και στο αίτημα προς το Δημοτικό Συμβούλιο να ανεξαρτητοποιηθεί.

Η κα Ανδρώνη, η οποία συμμετείχε στο σχήμα του Ευάγγελου Κυπαρίσση και μοιραία συνεργάστηκε και η ίδια με την παράταξη του Δημάρχου, γράφει ξεκάθαρα ότι μια από τις βασικές αιτίες που την ώθησαν σε αυτή την απόφαση είναι το γεγονός ότι παρά περί τις αντιθέτου διαβεβαιώσεις του Δημάρχου, ο δήμος τελικά κατέβαλε το μεγαλύτερο μέρος του ποσού στον ιδιώτη που είχε αναλάβει τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του Δήμου.

Αναλυτικά όσα γράφει η κα Ανδρώνη:

Αγαπητοί συμπολίτες,

σε συνέχεια της επιστολής παραίτησης – ανεξαρτητοποίησης που κατέθεσα την Πέμπτη 18 Μαΐου 2022 στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κώστα Τσίρκα προκειμένου να ενημερώσει το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου θα ήθελα να σας εξηγήσω τους λόγους που με οδήγησαν στην πράξη αυτή.

Η συμμετοχή μου στα κοινά του Δήμου μας, καθώς και η συνεργασία μου στο υπάρχον διοικητικό σχήμα βασίστηκε στην πεποίθηση μου, πώς εάν θέλουμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες που ζούμε πρέπει να αναλάβουμε ενεργό ρόλο σε αυτό και όχι να ασκούμε στείρα κριτική από απόσταση στα προβλήματα μου απασχολούν τον τόπο.

Είναι γνωστό ότι εκλέχθηκα συμμετέχοντας στην σύνθεση της δημοτικής παράταξης ΄΄Νέοι Ορίζοντες΄΄ με επικεφαλής τον κ. Ευάγγελο Κυπαρίσση. Μετά τα αποτελέσματα των εκλογών του 2019 συνεργαστήκαμε με την πλειοψηφούσα παράταξη Πορεία Πράξης και επικεφαλής τον Δήμαρχο Στέργιο Τσίρκα. Από από την στιγμή αυτή οι δύο παρατάξεις συνεργάστηκαν, χωρίς κομματικές γραμμές , κάνοντας κοινά παραταξιακά συμβούλια και βεβαίως έχοντας ως επικεφαλής του διοικητικού αυτού σχήματος τον δήμαρχο. Όλοι οι σύμβουλοι αναλάβαμε κάποια διοικητική θέση (κάποιοι περισσότεροι από μία ) και ο επικεφαλής όλων μας φυσικά ήταν ο δήμαρχος.

Τα αναφέρω όλα αυτά για να σας εξηγήσω ότι σε ότι με αφορά, κατά την διάρκεια της συμμετοχής μου στο διοικητικό σχήμα, οποιοδήποτε σοβαρό θέμα με απασχολούσε ή προέκυπτε το συζητούσα κατευθείαν με τον δήμαρχο χωρίς να παρεμβάλλεται κάποιος άλλος. Οποιαδήποτε βασική παρατήρηση ή επισήμανση είχα ,την συζητούσα κατευθείαν μαζί του έχοντας αναπτύξει μια σχέση ειλικρινούς συνεργασίας και εμπιστοσύνης.

Δυστυχώς, στο διάστημα αυτών των τριών χρόνων, έχω διαφωνήσει αρκετές φορές με κάποιους χειρισμούς του και παρά τις επανειλημμένες κρούσεις και παρεμβάσεις μου, δεν είχα εισακουστεί. Αντιθέτως, είχα εισπράξει υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν και ψευδείς διαβεβαιώσεις, τις οποίες στη συνέχεια -καλοπροαίρετα από τη μεριά μου- μετέφερα στους συμπολίτες μου, με αποτέλεσμα να εκτίθεμαι προσωπικά και να φαίνομαι ως αναξιόπιστη.
Έτσι , λοιπόν, όταν προέκυψε το θέμα του Χριστουγεννιάτικου διακόσμου πάλι στον ίδιο είχα εκφράσει με σαφήνεια τις αντιρρήσεις μου για να λάβω την δέσμευση την οποία επεσήμανε ο ίδιος και στο δημοτικό συμβούλιο περί μη καταβολής του αντίστοιχου ποσού.

Κατόπιν τούτου και αφού ακολούθησε η μη τήρηση αυτών των δεσμεύσεων και η σχετική δαπάνη καταβλήθηκε (το μεγαλύτερο μέρος της) ,η εμπιστοσύνη μου αυτή κλονίστηκε για μια ακόμη φορά και για τον λόγο αυτό οδηγήθηκα στην παραίτηση και ανεξαρτητοποίησή μου. Συνεπώς δεν θα μπορούσα να αποδώσω ευθύνες για αυτό, σε κανέναν άλλον συμπεριλαμβανομένου και του επικεφαλής της παράταξης με την οποία εκλέχθηκα, δεδομένου ότι οι δεσμεύσεις που δεν τηρήθηκαν ήταν από το πρόσωπο του ίδιου του δημάρχου και όχι από οποιονδήποτε άλλον.

Τέλος θέλω να επισημάνω ότι μέχρι σήμερα, έχω συνεργαστεί με σεβασμό και καλοπροαίρετα με όλους τους συναδέλφους αυτοδιοίκητους, υπηρετώντας πάντα το συμφέρον των συμπολιτών μας και του τόπου μας. Αυτό ακριβώς σκοπεύω να συνεχίσω να κάνω και ως ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος προασπίζοντας τα συμφέροντα των δημοτών μας.

Ελενη Ανδρώνη

Δημοτική Σύμβουλος