Ο 51χρονος Νέβιλ Σαρπ από το Χάμπτι Ντου της Αυστραλίας κατάφερε να σπάσει ένα παράξενο παγκόσμιο ρεκόρ που κρατούσε από το 2009 ένας Βρετανός για το δυνατότερο ρέψιμο στον κόσμο.

Την Πέμπτη 29 Ιούλη στο στούντιο του ABC στον Ντάργουιν της Αυστραλίας, ο Νέβιλ έσπασε το ρεκόρ υπό τους αυστηρούς κανόνες του Αυστραλέζικου βιβλίου των Ρεκόρ (TABOR) και κατέρριψε το ρεκόρ του Βρετανού Πολ Χαν για το δυνατότερο ρέψιμο.

Ο Χαν κρατούσε το ρεκόρ για το πιο θορυβώδες ρέψιμο από τις 23 Αυγούστου 2009, με 109,9 Ντεσιμπέλ και ο Σαρπ το κατέρριψε με ένα ρέψιμο που ανέβηκε στα 112,4 Ντεσιμπέλ.

Ήταν η μεγαλύτερη αδερφή του Σαρπ, η Σάντι, που τον έμαθε να ρεύεται σε ηλικία 6 ετών κι έκτοτε δεν σταμάτησε να προπονείται.

Τα τελευταία 10 χρόνια ήταν η γυναίκα του που τον προπονούσε και ήταν εκείνη που τον προέτρεψε να δοκιμάσει να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ.

Ο Νέβιλ άρχισε να προετοιμάζεται πριν από 5 χρόνια και επιτέλους βρήκε τα κατάλληλα μηχανήματα και τους ειδικά καταρτισμένους ηχολήπτες, αλλά και το κατάλληλο στούντιο για να σπάσει το ρεκόρ.

Ανεξάρτητοι αυτόπτες μάρτυρες παρείχαν στο αυστραλέζικο βιβλίο των ρεκόρ με ένα πλήρες βίντεο της προσπάθειας, κάτι που αποτελούσε προϋπόθεση για την αναγνώριση του επιτεύγματος.

Προηγούμενο άρθροΓυναίκα γεννήθηκε χωρίς χέρια και κάνει τα πάντα με τα πόδια (vid)
Επόμενο άρθροΠώς ένα μέντιουμ έδεσε… κόμπο κι έστειλε στο απόσπασμα τον Δράκο της Βουλιαγμένης