Ένας 26χρονος άνδρας συνελήφθη για την πρόκληση φωτιάς και είπε στις αρχές της Γιούτα ότι προσπαθούσε να σκοτώσει μια αράχνη με έναν αναπτήρα όταν ξέσπασε η φωτιά, σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη της κομητείας Γιούτα.

Όπως μεταδίδει το CNN, οι αστυνομικοί ανταποκρίθηκαν τη Δευτέρα στην περιοχή Bonneville Shoreline κοντά στο Σπρίνγκβιλ για μια πυρκαγιά που εξαπλωνόταν γρήγορα σε ένα βουνό, σύμφωνα με μια δήλωση πιθανών αιτιών από το γραφείο του σερίφη.

Όταν έφτασαν, το προσωπικό της πυροσβεστικής τους ενημέρωσε ότι συνάντησαν έναν άνδρα που τους είπε ότι αυτός ξεκίνησε τη φωτιά, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Ο άνδρας, ο οποίος αυτοπροσδιορίστηκε ως Cory Allan Martin, είπε ότι είχε βρει μια αράχνη στο βουνό και προσπαθούσε να την κάψει με έναν αναπτήρα, όταν ένα κοντινός θάμνος άναψε και οι φλόγες άρχισαν να εξαπλώνονται, σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη.

«Τέθηκε υπό κράτηση για την απερίσκεπτη καύση και τοποθετήθηκε στο πίσω μέρος του περιπολικού οχήματος», ανέφεραν οι αρχές. Αφέθηκε ελεύθερος το βράδυ της Δευτέρας, σύμφωνα με τα αρχεία της φυλακής.

Η πυρκαγιά κατέκαψε τη γη από τη βάση ενός βουνού μέχρι την κορυφή, ανέφερε η δήλωση πιθανής αιτίας, και χρειάστηκε η ανταπόκριση πολλών πυροσβεστικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων μονάδων ελικοπτέρων.

Η πυρκαγιά είχε περιοριστεί κατά 90% το πρωί της Τετάρτης και είχε κάψει περίπου 60 στρέμματα, ανέφεραν αξιωματούχοι της πυροσβεστικής στο Twitter.

Προηγούμενο άρθροΔιάβαση… καρμανιόλα στην Φλώρινα: Σηκώνεται η μπάρα και μετά περνά το τρένο (vid)
Επόμενο άρθροΓιατροί έσωσαν τρίχρονη που έχανε τη μάχη με τον κορονοϊό