Η Marathon Press μετά τον Μαραθώνιο παρουσιάζει έναν, αν όχι τον κορυφαίο, αθλητή υπεραποστάσεων. Ο λόγος για τον Βλάση Καραβασίλη ο οποίος έχει κάνει μία σπουδαία διαδρομή στον χώρο του αθλητισμού και πιο συγκεκριμένα σε αγωνίσματα όπως ο Μαραθώνιος.

Ο συντοπίτης μας, Βλάσης Καραβασίλης, δεν ήταν δυνατόν να μη λάβει μέρος στον 32ο Αυθεντικό Μαραθώνιο. Διένησε τα 42 χιλιόμετρα σε 2 ώρες και 59 λεπτά. Ο πρωταθλητής των  μεγάλων αποστάσεων εμφανίστηκε απογοητευμένος από τον χρόνο του και ενώ η προπόνησή του όπως δηλώνει ήταν απολύτως επαρκή, αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμών λόγω της υγρασίας. Μάλιστα ο Βλάσης Καραβασίλης τον Μάιο είχε λάβει μέρος στον Διεθνή Αέθλιο Δρόμο 63 χλμ. στη Νεμέα στον οποίο είχε τερματίσε πρώτος και τον Ιούλιο έτρεξε στον Πανελλήνιο Αγώνα Δρόμου 70 χλμ. στον Πάρνωνα όπου ήταν και πάλι πρώτος.

 

Τα επιτεύματά του

Ο Βλάσης ξεκίνησε την ενασχόλησή του σε ηλίκια 18 ετών και έτρεξε για πρώτη φορά στην Κλασική Μαραθώνια διαδρομή. Ο ίδιος από τότε μέχρι και σήμερα, 23 χρόνια μετά, έχει τερματίσει και στους 22 Μαραθώνιους που έχει λάβει μέρος με καλύτερη επίδοσή του,  εκείνη των 2 ωρών 39 λεπτών και 55 δευτερολέπτων. Από εκεί και πέρα έχει τρέξει συνολικά σε πάνω από 35 Μαραθώνιους με την κορυφαία επίδοση να είναι στις 2 ώρες 31 λεπτά και 59 δευτερόλεπτα στην Πάτρα.

Πρωτεργάτης κοινωνικών δράσεων

Ο 41χρονος πρωταθλητής δείχνει εμπράκτως την αγάπη του για τα αγωνίσματα μεγάλων αποστάσεων καθώς εδώ και 21 ολόκληρα χρόνια έχει ξεκινήσει εξωαγωνιστικές δράσεις γύρω από τον Μαραθώνιο. Ο Βλάσης έχει ιδρύσει τον Σύλλογο Μαζίκου Αθλητισμού και Μαραθωνοδρόμων. Ο σύλλογος, ο οποίος αριθμεί 280 μέλη έχει ως σκοπό την ένταξη της τοπικής αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας στην άθληση, δίνοντας έμφαση στο δρομικό κίνημα.

Είναι πρωτεργάτης των αγώνων κοινωνικής δράσης Πανελλαδικά. Και αυτό γιατί είναι ο διοργανωτής των Βελερεφόντιων τα οποία έχουν κοινωνικό χαρακτήρα. Τα οικονομικά έσοδα της διοργάνωσης πάνε εξ’ ολοκλήρου στην στήριξη και ενίσχυση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Τι είναι όμως τα Βελερεφόντια; Είναι ουσιαστικά ένας αγώνας δρόμου 6 χιλιομέτρων ο οποίος γίνεται στην παραλία της Νέας Μάκρης κάθε Ιούλιο.  Εκεί λαμβάνουν μέρος δρομείς όλων των ηλικιών απολαμβάνοντας την ιδιαίτερη ομορφιά της διαδρομής. Επιπρόσθετα διοργανώνει τον Αγώνα Λίμνης Μαραθώνα 10 χλμ. και σε υποστηρικτική βάση μαζί με τον Δήμο τον Ημιμαραθώνιο. Μάλιστα ο Βλάσης έχει επεκταθεί και εκτός Αττικής με την διοργάνωση αγώνων δρόμου σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Ο υπερμαραθωνοδρόμος έχει βοήθησει το Μουσείο Μαραθώνιο Δρόμου να εμπλουτίσει τα εκθέματά του αφού έχει φέρει διάφορα κειμήλια τα οποία κατείχαν πρώην αθλητές και τα δώρισαν στο Μουσείο. Έχει συμβάλει καθοριστικά στη διάδοση και προβολή του Μαραθώνα με την πρωτοβουλία του να ταξιδέψει η Μαραθώνια Φλόγα στο Σικάγο και στη Βοστόνη. Ακόμα είναι ιδρυτικό μέλος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Μαζικού Λαϊκού Αθλητισμού και υπερασποστάσεων, η οποία αριθμεί 59 συλλόγους.

Το όνειρο του Βλάση, όπως τόνισε στη Marathon Press είναι «να γίνει ο Μαραθώνας κέντρο αθλητισμού και άθλησης». Όραμα του «η ίδρυση ενός Κέντρου Διδασκαλίας και Εκμάθησης της Μαραθώνιας Ιδέας και του αγωνίσματος». 

Προηγούμενο άρθροkλιk Νοεμβρίου
Επόμενο άρθροJukebox Νοεμβρίου