Τη στιγμή που η Ελλάδα διέψευσε όσους προεξοφλούσαν ότι δεν θα καταφέρει να πληρώσει τη δόση των 750 εκατομμυρίων ευρώ προς το ΔΝΤ, η Bild με ένα άκρως επιθετικό δημοσίευμα (όπως συνηθίζει, άλλωστε) αντικρούει την επιτυχία και κάνει λόγο για απάτη.

«Η χρεοκοπημένη χώρα» απέφυγε τη χρεοκοπία κλέβοντας, λέει δημοσίευμα της ιστοσελίδας, «τα χρήματα πήγαν από τη δεξιά στην αριστερή τσέπη, καθώς η πληρωμή έγινε όχι με χρήματα του ελληνικού κράτους, αλλά με όσα προορίζονταν για να πληρωθεί η συνεισφορά της Ελλάδας ως μέλους του ΔΝΤ».

Για να συμπληρώσει πως τώρα είναι τελείως ανοικτό το πώς η Ελλάδα θα πληρώσει το ποσό που χρειάζεται να καταβάλει για τη συμμετοχή της ως μέλος του ΔΝΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Bild, που επικαλείται κυβερνητικούς κύκλους της Αθήνας, οι δανειστές συμφώνησαν στην απάτη. Ο λόγος: δίχως αυτό το τρικ η Αθήνα θα χρεοκοπούσε σήμερα και θα βρισκόταν, δίχως πλέον άλλα χρήματα, αυτομάτως εκτός ευρώ.

Ωστόσο, οι Έλληνες, αναφέρουν οι αρθρογράφοι Πέτερ Τίντε και Λιάνα Σπυροπούλου, έδειξαν μόνο περιορισμένη ευγνωμοσύνη στους πιστωτές τους, καθώς, ενώ οι υπ. Οικονομικών στις Βρυξέλλες έψαχναν μια λύση στο πρόβλημα του χρέους, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωνε το ενδιαφέρον του για ένταξη στη νέα τράπεζα των BRICS, μια εναλλακτική παγκόσμια τράπεζα υπό την ηγεσία της Ρωσίας, της Κίνας, της Ινδίας και της Νότιας Αφρικής.

Πηγή: iefimerida.gr

Προηγούμενο άρθροΑδιανόητα στοιχεία και αποκαλύψεις για την υπόθεση της άτυχης Άννυ
Επόμενο άρθροΤο ποτάμι στα Τρίκαλα γέμισε 50ευρα