Ο μποξέρ Aidos Yerbossynuly μπήκε σε τεχνητό κώμα μετά την ήττα του με νοκ-άουτ το βράδυ του Σαββάτου, όπως είπε ένας από τους προπονητές του στο ESPN.

Ο αθλητής των σούπερ μεσαίων βαρών ακινητοποιήθηκε στον 12ο γύρο από τον Ντέιβιντ Μόρελ σε αναμέτρηση στη Μινεάπολη. Ο αθλητής αμέσως μετά τον τραυματισμό του μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο και τέθηκε σε κώμα μετά αφού πρώτα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

«Από σεβασμό στην ιδιωτική ζωή του ίδιου και της οικογένειάς του, δεν μπορούμε να μοιραστούμε λεπτομέρειες, αλλά ζητάμε από την πυγμαχική κοινότητα να τον έχει στις σκέψεις και τις προσευχές της», είπε ο προπονητής του.

Πριν από το Σάββατο, ο Yerbossynuly είχε κερδίσει και τους 16 αγώνες και κατατασσόταν ως ο νούμερο ένα διεκδικητής στην κατάταξη της WBA στα σούπερ μεσαία βάρη. Ο Μόρελ αποτελούσε μια μοναδική πρόκληση για εκείνον.

Το φύλλο αγώνα έδειξε ότι ο Μόρελ ήταν ο νικητής και ξεκίνησε να πανηγυρίζει τη νίκη του, αλλά γρήγορα σταμάτησε για να βοηθήσει τον αντίπαλό του.

Στο σοκαριστικό βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου βλέπουμε τον Μορέλ στον 12ο γύρο να ξαπλώνει με μια νοκ άουτ γροθιά τον αντίπαλό του.

Ο βοηθός προπονητή του άτυχου πυγμάχου ήθελε να σταματήσει τον αγώνα στον ένατο ή στον 10ο γύρο.

«Στην πραγματικότητα είχα την πετσέτα στο χέρι μου. Ο Aidos ήθελε να συνεχίσει. Ο προπονητής του ήθελε να συνεχίσει. Τον αξιολόγησε και έκρινε ότι μπορούσε να συνεχίσει τον αγώνα»

Τελικά όμως, ο Yerbossynuly έπεσε στο ρινγκ στον 12ο γύρο μετά από μια ευθεία αριστερή γροθιά.

«Είναι σπουδαίος τύπος», είπε ο βοηθός προπονητή. «Δεν θέλω καν να μιλήσω άλλο γι’ αυτό, γιατί έχει αηδιάσει στο στομάχι μου σε αυτό το σημείο. Απλά του εύχομαι ταχεία ανάρρωση».

ΠΗΓΗprotothema.gr
Προηγούμενο άρθροΔίκη για το Μάτι: Η απόσταση από το δάκρυ μέχρι τον λυγμό – 51 μήνες μετά το έγκλημα
Επόμενο άρθροΗ Κατερίνα Καινούργιου πάσχει από τη νόσο Χασιμότο – Τι είναι