Ο Κιμ Γιονγκ Ουν απαγορεύει στους πολίτες του από το να παρακολουθούν τηλεόραση, μέχρι το να πιστεύουν και να ακούνε μουσική, τιμωρώντας τους παραβάτες με βασανισμούς και εκτελέσεις (Vid)

Γνωρίζουμε ότι οι απαιτήσεις του δικτάτορα της Βόρειας Κορέας ξεπερνούν ακόμη και αυτές των πιο αρρωστημένων δικτατόρων που έχει γνωρίσει μέχρι στιγμής η ανθρωπότητα, αυτό που δεν γνωρίζαμε είναι ότι η κυβέρνησή του έχει απαγορεύσει μια σειρά από δραστηριότητες στους πολίτες που για τον υπόλοιπο κόσμο φαντάζουν φυσιολογικές και καθημερινές.

 

10. Να παρακολουθούν ελευθέρα τηλεόραση

Απαγορεύεται στους πολίτες να παρακολουθούν οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα στην τηλεόραση εκτός από αυτά που μεταδίδονται από τα κρατικά κανάλια. Αυτά τα προγράμματα έχουν να κάνουν μόνο με τη προβολή πολιτικής  προπαγάνδας υπέρ του ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν. Τα τελευταία δύο χρόνια περισσότεροι από 130 άνθρωποι έχουν εκτελεστεί επειδή παρακολουθούσαν τα τηλεοπτικά κανάλια της Νότιας Κορέας.

9. Απαγόρευση θρησκείας

Κάθε δικτατορικό καθεστώς που σέβεται τον εαυτό του σπεύδει να απαγορεύσει τη θρησκεία, αφού δεν χωρούν φανατισμοί στην πολιτική που ακολουθεί, παρόλα αυτά οι πολίτες μπορούν να λατρεύουν ελεύθερα τον πατέρα του έθνους. Η Βόρειος Κορέα, ένα από τα αθεϊστικά κράτη του κόσμου έχει φαινομενική ανεξιθρησκία, καθώς είναι πολλοί αυτοί που έχουν βασανιστεί εξαιτίας των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων. Το 2013, 80 Χριστιανοί εκτελέστηκαν δημοσίως επειδή βρέθηκε στην ιδιοκτησία τους η Βίβλος.

8. Κατανάλωση Αλκοόλ

Οι Βορειοκορεάτες μπορούν να καταναλώνουν αλκοόλ μόνο κατά τη διάρκεια ειδικών εορτών και οι φοιτητές- μαθητές ανακρίνονται σε περίπτωση που παραβιάσουν την απαγόρευση. Το 2012 ένας αξιωματικός του στρατού εκτελέστηκε όταν συνελήφθη να πίνει κατά τη διάρκεια της 100ης ημέρας πένθους για το θάνατο του πρώην ηγέτη Κίμ Γιονγκ Ιλ.

7. Οδήγηση

Οι πολίτες δεν μπορούν να κινούνται ελευθέρα στην χώρα, αφού αντιστοιχεί λιγότερο από ένα αυτοκίνητο για 1000 ανθρώπους. Παρόλα αυτά, οι επίσημοι του έθνους διαθέτουν σοφέρ και πολυτελέστατα αυτοκίνητα σαν ένδειξη υπερηφάνειας για την πολίτικη τους αφιέρωση στο καθεστώς.

6. Να παίζουν μουσική

Η μουσική ελέγχεται από την κυβέρνηση στη Βόρεια Κορέα αφού πρέπει εξυμνεί το καθεστώς. Η δυτική μουσική απαγορεύεται και η αναπαραγωγή της θεωρείται έγκλημα κατά του έθνους, που τιμωρείται με θάνατο.

5. Οι διεθνείς κλήσεις

Η επικοινωνία με το εξωτερικό θεωρείται έγκλημα και για αυτό και τιμωρείται με θάνατο. Το 2013, ένας Βορειοκορεάτης εκτελέστηκε δημόσια επειδή επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον φίλο του που ζει στη Νότια Κορέα.

4. Το να μιλούν

Οι πολίτες που πιάνονται να κριτικάρουν ή να εκφράζουν δυσαρέσκεια για τη κυβέρνηση της χώρας θα σταλούν σε “στρατόπεδα επανεκπαίδευσης”. Οι κρατούμενοι θα πρέπει να εργαστούν σκληρά και θα υποβληθούν σε ιδεολογική κατήχηση ώστε να μάθουν εκ νέου τις αξίες του καθεστώτος.

3. Να ταξιδεύουν στο εξωτερικό

Ένα από τα σημαντικότερα εγκλήματα είναι η εγκατάλειψη της χώρας και τα ταξίδια στο εξωτερικό. Συνήθως οι αποστάτες καταφεύγουν στη Κίνα, όπου ζητούν άσυλο, ωστόσο αν συλληφθούν από τις αρχές θα επιστραφούν πίσω για να εκτελεστούν.

2. Απαγόρευση πορνογραφίας

Η παρακολούθηση ή η εμπορεία πορνογραφικού υλικού οδηγεί στη θανατική ποινή. Το 2013, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας εκτέλεση την πρώην φίλη του μπροστά από την οικογένειά της επειδή, όπως ισχυρίστηκε, είχε βιντεοσκοπήσει μια ερωτική συνεύρεση.

1. Η πρόσβαση στο διαδίκτυο

Στη Βόρεια Κορέα το διαδίκτυο χρησιμοποιείται μόνο για τη προπαγάνδα της κυβέρνησης, οι χρήστες του μπορούν να κάνουν χρήση μόνο με εξουσιοδότηση και υπό έλεγχο. Το 2013, ένας διαδικτυακός δημοσιογράφος φυλακίστηκε για 6 μήνες για τυπογραφικό λάθος σε ένα άρθρο του στο ίντερνετ.

 

Πηγή: news247.gr

Προηγούμενο άρθροΜέρκελ: Η κρίση δεν έχει ξεπεραστεί απολύτως
Επόμενο άρθροH NASA επιβεβαιώνει την ύπαρξη εξωγήινης ζωής