Στις προσπάθειες για ισχυροποίηση του ευρώ, την ελληνική οικονομία και τις εκλογές στη χώρα μας αναφέρθηκε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, η οποία σημείωσε πως η κρίση δεν έχει ξεπεραστεί απολύτως.

«Όλες οι προσπάθειες εστιάστηκαν στην παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ», δήλωσε η Καγκελάριος της Γερμανίας ‘Αγκελα Μέρκελ και τόνισε ότι η Ελλάδα πάντα επιτύγχανε τους στόχους των προγραμμάτων της, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι Έλληνες θα ψηφίσουν υπεύθυνα και επανέλαβε ότι εξακολουθεί να ισχύει η αρχή «αλληλεγγύη έναντι μεταρρυθμίσεων».

Δεν είναι «η εβδομάδα του πεπρωμένου» του ευρώ, δήλωσε ακόμη η κυρία Μέρκελ, αναφερόμενη στην επικείμενη απόφαση της Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για επαναγορά ομολόγων και στις εκλογές στην Ελλάδα, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι κατά την εκτίμησή της η κρίση του ευρώ δεν έχει απολύτως ξεπεραστεί.

«Δεν θα έλεγα ότι αυτή είναι εβδομάδα του πεπρωμένου για το ευρώ. Έλεγα πάντα ότι η κρίση δεν εχει ξεπεραστεί απολύτως. Αυτό ίσχυε για την περασμένη εβδομάδα, για τις τελευταίες εβδομάδες του 2014 και ισχύει ακομη και για αυτές τις εβδομάδες», δήλωσε η κ. Μέρκελ και πρόσθεσε οτι η ΕΚΤ θα λάβει τις αποφάσεις της με απόλυτη ανεξαρτησία.

Πηγή: efsyn.gr

Προηγούμενο άρθροΑLCO: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ 4,4% και 147 έδρες
Επόμενο άρθροΔέκα καθημερινές δραστηριότητες που απαγορεύονται στη Βόρειο Κορέα