Ένας μαθητής 10 ετών βοήθησε την οικογένειά του να συγκεντρώσει τα χρήματα που χρειαζόταν για το δάνειο του σπιτιού χάρη σε ένα ασυνήθιστο χόμπι: Έφτιαξε ολομόναχος από το μηδέν, μία μίνι φάρμα που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις κανονικές.

Ο Αλίκ Γκορντιούκοφ από το Καλίνινγκραντ έγινε διάσημος στα κοινωνικά δίκτυα όταν έφτιαξε στην αυλή του σπιτιού του ένα πλήρες αγρόκτημα στο οποίο εκτρέφει νεοσσούς, ορτύκια και κότες.

Το αγόρι ήθελε να βοηθήσει την οικογένειά του να συγκεντρώσει τα χρήματα για την προκαταβολή του στεγαστικού δανείου και πρόσφατα, με τη βοήθειά του, οι γονείς του κατάφεραν να αγοράσουν ένα νέο σπίτι.

Ο πατέρας του είχε κάνει αίτηση για δάνειο, αλλά σχεδόν πάντα την απέρριπταν. Όμως στάθηκαν τυχεροί και εγκρίθηκε υποθήκη 1,5 εκατομμυρίου ρουβλιών.

«Μαζεύαμε λεφτά για πολύ καιρό για την πρώτη δόση, προσπαθούσαμε, στο τέλος δεν είχαμε αρκετά… Όχι πολλά, όμως ήταν επίσης μεγάλο ποσό. Χρειαζόμασταν 50.000-60.000. Το παιδί πήρε λεφτά από τον κουμπαρά του και είπε “Μαμά, αυτά είναι για σένα και για τον μπαμπά”. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, τα μετρήσαμε, ήταν 50.000», θυμάται η μητέρα του Λιουντμίλα Κουρμπόνοβα.

Σύμφωνα με την ίδια, τώρα το διαμέρισμα ανακαινίζεται, ενώ ο Αλίκ συνεχίζει να επεκτείνει το αγρόκτημά του.

Τώρα άρχισε να φροντίζει άλλα ζώα: κότες, πάπιες, ορτύκια και κουνέλια. Επιπλέον, ο νεαρός αγρότης απέκτησε πρόσφατα μια πολυαναμενόμενη κατσίκα.

Ο Αλίκ άρχισε επίσης να φροντίζει τον λαχανόκηπο: φύτεψε λαχανικά, τα ποτίζει και βάζει λίπασμα.

«Πήρα το σετ του νεαρού κηπουρού, πήρα το χώμα, τους σπόρους. Έβαλα τους σπόρους στο έδαφος, τους έβαλα στο περβάζι και πάντα τους πότιζα. Βγήκαν τόσο ωραίες ντομάτες», είπε ο Αλίκ.

Σύμφωνα με το αγόρι, του αρέσει να είναι αγρότης γιατί αυτή η δύσκολη δουλειά τον έχει κάνει εργατικό.

Παρ’ όλες τις δυσκολίες, η μητέρα του Αλί υποστηρίζει τα εγχειρήματα του γιου της και τον βοηθάει να διευθύνει ένα τόσο μεγάλο νοικοκυριό.