Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ ΖΟΡΓΙΟΣ

Το τελευταίο που απασχολούσε τον Αλέξανδρο Παπαδόπουλο στις 24 Ιουλίου 2018 ήταν ότι, εξαιτίας των πυρκαγιών, έχανε την ευκαιρία να τρέξει για πρώτη φορά σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Υπήρχαν πολύ πιο σοβαρά πράγματα στο μυαλό του, έστω και αν δεν επλήγη άμεσα από τη φωτιά.

Όλο το διάστημα που ακολούθησε, όμως, μόχθησε και ίδρωσε στις προπονήσεις και τους αγώνες, ώστε να εκπροσωπήσει τον ΝΑΟΜΑ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Laser 4,7 του 2019. Ο μόχθος κι ο ιδρώτας έπιασαν τόπο και ο μόλις 16 ετών αθλητής του ομίλου-πρότυπο της περιοχής μάς δικαίωσε όλους όσοι πιστεύαμε ότι θα έμπαινε περίπατο στην 5άδα.

Οι αγώνες διεξήχθησαν στο διάστημα 30 Απριλίου-3 Μαΐου στη Σύρο, μια εβδομάδα μετά την Πρόκριση Εθνικής Ομάδας που είχε πραγματοποιηθεί στο Μάτι, όπου ο Αλέξανδρος κατάφερε να μπει στην Εθνική. Με την ψυχολογία στα ύψη, μπήκε φορτσάτος στον αγώνα και ήταν επί τρεις ημέρες συνεχώς πρώτος. Από ένα φάουλ στο οποίο υπέπεσε 10 μέτρα πριν τον τερματισμό έχασε τελικά την πρωτιά και τερμάτισε δεύτερος στην παρθενική του συμμετοχή σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Όπως γράφαμε και στο προηγούμενο τεύχος της MP, ο Αλέξανδρος φαίνεται ότι έχει λαμπρό μέλλον στην ιστιοπλοΐα και γι’ αυτό έχει ήδη ξεχάσει αυτή την επιτυχία και έχει επικεντρωθεί στους επόμενους αγώνες για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Laser RDL, όπου θα τρέξει στις κατηγορίες U-19 και U-17.

Επίσης λαμπρό μέλλον, όμως, έχει συνολικά ο ΝΑΟΜΑ, ο οποίος με την είσοδο και της Ανδριάνας Χίλιου στην Εθνική ομάδα, είναι ο μοναδικός όμιλος στον Ευβοϊκό με δύο αθλητές στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.