Μια επώνυμη καταγγελία για τις ντουζιέρες στο νέο κολυμβητήριο της Νέας Μάκρης έγινε μέσω Facebook από δημότισσα που διαμαρτύρεται, καθώς όπως χαρακτηριστικά τονίζει, δε λειτουργούν και ο κόσμος δε μπορεί να ξεπλυθεί μετά τη χρήση της πισίνας.

Όπως αναφέρει στο ποστ της στη σελίδα I Love Marathon η κυρία Άννα Εσκίογλου «έχω εγγραφεί για 1 τρίμηνο στο κολυμβητήριο, και με έκπληξη διαπίστωσα ότι οι ντουσιέρες είναι εκτός λειτουργίας κατ’ εντολή.

Το βρίσκω εντελώς απαράδεκτο. Οχι μόνο δεν μπορώ να ξεπλυθώ από το χλώριο μετά, αλλά το χειρότερο είναι ότι όποιος μπαίνει στη πισίνα δεν έχει την δυνατότητα/υποχρέωση να ξεπλυθεί πρίν εισέλθει με αποτέλεσμα την υποβάθμιση της καθαριότητας της πισίνας.

Νομίζω ότι πρέπει να ξαναδείτε αυτό το θέμα».

Τι ισχύει με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα

Αυτό που ισχύει στο σήμερα είναι ότι εξαιτίας της πανδημίας και των αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων, απαγορεύεται να βρίσκονται συγχρόνως πάνω από ένα άτομα στα αποδυτήρια. Δεδομένου ότι στο ξεκίνημα της λειτουργίας του κολυμβητηρίου δεν ήταν εύκολο να ελέγχεται συνέχεια πόσα άτομα κάνουν χρήση τους για τον συγκεκριμένο λόγο, πάρθηκε η απόφαση να λειτουργεί μόνο μία ντουζιέρα.

Σύμφωνα, ωστόσο, με πληροφορίες της Marathon Press, πολύ σύντομα, ίσως και σήμερα, θα τεθούν σε λειτουργία και οι υπόλοιπες ντουζιέρες καθώς ο κόσμος που χρησιμοποιεί το κολυμβητήριο σε καθημερινή βάση είναι πολύς και γίνεται κατανοητή η ανάγκη να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής πριν τη χρήση της πισίνας, όπως επίσης και η επιθυμία των δημοτών να κάνουν το μπάνιο τους.