Συγκλονιστική ήταν και η τρίτη κατάθεση κατά τη χθεσινή διαδικασία στο Εφετείο που αφορούσε στα αδικοχαμένα μέλη της οικογένειας Φύτρου.

Η Μαργαρίτα Φύτρου, που έχασε τον αδελφό της και τα δύο του παιδιά, κατέθεσε την προσωπική της τραγική εμπειρία: «Στις 3 τα ξημερώματα μου τηλεφώνησε η σύζυγος του αδελφού μου και μου είπε “το Εβιτάκι βρέθηκε νεκρό”. Την άλλη ημέρα, εντός του οικοπέδου Φράγκου βρέθηκε ο μικρούλης Ανδρέας και ο αδελφός μου. Το αυτοκίνητό του βρέθηκε ανέπαφο κατά τραγική ειρωνεία στη λεωφόρο Ποσειδώνος.

Στις κρίσιμες αυτές ώρες η πολιτεία ήταν παντελώς ανύπαρκτη. Εάν είχε ενεργοποιηθεί το “112”, θα είχαν σωθεί, όπως γίνεται σήμερα. Καμία προετοιμασία, κανένας σχεδιασμός. Ολοι έπρατταν κατά τη δική τους κρίση. Εάν είχε δεχθεί βοήθεια, θα ζούσαν. Ετσι έγινε η εκατόμβη των θυμάτων και των εγκαυματιών. Μετά από εννέα μήνες έφυγε και ο πατέρας με αυτόν τον καημό.

Είναι λελογισμένο και επιβεβλημένο όλοι αυτοί που δεν έσπευσαν, όλοι αυτοί που ευθύνονται για τα λάθη και τις παραλείψεις της πολιτείας, να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης και να τιμωρηθούν. Να δώσει το δικαστήριο μια δίκαιη τιμωρία για υπαίτιους. Τους εγκλώβισαν χωρίς δυνατότητα διαφυγής…».

Προηγούμενο άρθροΣυγκλονιστικές εικόνες: Τερματοφύλακας σε κώμα μετά από σύγκρουση με αντίπαλο (vid)
Επόμενο άρθροΤσίρκας: Αναπόσπαστο κομμάτι του δήμου Μαραθώνος ο Πολιτισμός (φωτογραφίες)