Λάβαμε την ακόλουθη επιστολή από αναγνώστη και τη δημοσιεύουμε

«Έχει περάσει πια πολύς καιρός για να κάνουμε ότι δε βλέπουμε. Ή για να προσποιηθούμε ότι δε μας ενδιαφέρει. Το πρόβλημα υπάρχει, είναι εκεί και δυστυχώς φαίνεται ότι απασχολεί μόνο εμάς, τους μόνιμους κατοίκους και ενδεχομένως και όσους χρησιμοποιούν την Αγίας Μαρίνας για οποιονδήποτε λόγο.

Δε θα μπω σε πολλές λεπτομέρειες. Όπως για παράδειγμα ότι αριστερά και δεξιά τα σκουπίδια κάνουν πάρτι. Γιατί αυτό έχει να κάνει και με τη δική μας γαϊδουριά και έλλειψη πολιτισμού. Στο φινάλε, μετά από χρόνια που δεν υπήρχε ένας κάδος από το ξεκίνημα του δρόμου μέχρι και το σχολείο, τώρα τουλάχιστον υπάρχει ένας κι όποιος έχει τη στοιχειώδη ευαισθησία και τον απαιτούμενο πολιτισμό να σέβεται το περιβάλλον και τους άλλους, τον χρησιμοποιεί.

Αλλά δε μπορώ να μη μπω για τις λακκούβες. Ή πιο σωστά για τις… τρύπες που «κοσμούν» την Αγίας Μαρίνας εδώ και πολύ καιρό. Δεν πρόκειται για κανά στενάκι χαμένο μέσα στο Ζούμπερι. Πρόκειται για δρόμο που χρησιμοποιεί πολύς κόσμος καθημερινά, τόσο γιατί οδηγεί προς τη Μαραθώνος, όσο και επειδή οι γονείς μεταφέρουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Το παράδοξο; Η Αγίας Μαρίνας είναι δρόμος κοντινός στην οικία του Δημάρχου. Ειλικρινά, λοιπόν, δεν ενοχλεί αυτή η εικόνα; Δεν είναι απαράδεκτο να έχουν «σπάσει» κάποιοι τα αυτοκίνητά τους; Δεν είναι ντροπή να γίνονται μπαλώματα τσάτρα πάτρα απλώς για να κουκουλώσουμε το πρόβλημα;

Πιθανολογώ ότι κάποιος από τον δήμο θα απαντήσει «ξέρεις τι γραφειοκρατία χρειάζεται για να στρώσεις έναν δρόμο;».

Ε, δε μας ενδιαφέρει. Είστε σε θέσεις ευθύνης για να ξεπερνάτε τη γραφειοκρατία και να λύνετε τα προβλήματα.

Μ.Β.