Βρισκόμαστε 47 ημέρες πριν την έναρξη του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας (12 και 13 Νοεμβρίου) και όπως έγινε γνωστό, έκλεισαν όλες οι θέσεις για τους αθλητές.

Η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για τον 39o Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας δόθηκε το μεσημέρι της Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθηνών που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Κηφισίας 37α στο κτηριακό συγκρότημα Golden Hall.

Ο ΣΕΓΑΣ και η Περιφέρεια Αττικής ως συνδιοργανωτές καθώς και οι Δήμοι Αθηναίων και Μαραθώνα, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και ο Μεγάλος Χορηγός ΟΠΑΠ ΑΕ παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στην οποία αναφέρθηκαν στις λεπτομέρειες της 39ης διοργάνωσης του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας και των παράλληλων αγώνων δρόμου και εκδηλώσεων (ΑΜΑ) ο οποίος θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Νοεμβρίου.

Την ίδια όμως στιγμή, έγινε γνωστό ότι οι εγγραφές για τον αγώνα του Αυθεντικού Μαραθωνίου έκλεισαν, ενώ συνεχίζονται οι εγγραφές για τον αγώνα των 5 χλμ., των 10 χλμ. και του Universities’ Night Run 10 χιλιομέτρων, καθώς απομένουν λίγες διαθέσιμες θέσεις!

Στην διήμερη διοργάνωση (Σάββατο θα γίνει το 10αρι και Κυριακή ο μαραθώνιος και το 5αρι, μαζί με αγώνα παιδιών) θα συμμετάσχουν συνολικά 45.000 δρομείς από 112 χώρες του κόσμου, με τους 9.000 από αυτούς να είναι από το εξωτερικό.

«Από τότε που αναλάβαμε, στόχος μας ήταν να συνδέσουμε τον στίβο ξανά με την κοινωνία. Και να μη τελειώνει μία διοργάνωση απλά με την διεξαγωγή του αγώνα, αλλά να αφήσει και ένα στίγμα. Ο μαραθώνιος μας δίνει έναν επιπλέον λόγο περηφάνιας στην ομοσπονδία γιατί είναι η κορυφαία μας διοργάνωση, με την οποία καταλήγει η χρονιά» δήλωσε αρχικά η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, η οποία αποκάλυψε και τις νέες καινοτομίες για την φετινή διοργάνωση.

«Φέτος θα έχουμε για πρώτη φορά αγώνα πανεπιστημίων στο 10αρι. Θα συμμετέχουν από ιδιωτικά και δημόσια πανεπιστήμια όλου του κόσμου και ήδη έχουμε συμμετοχές από 50. Επίσης, προχωράμε σε μία “πράσινη” διοργάνωση. Οι 70.000 πλαστικές τσάντες που απαιτούνται για αθλητές και εθελοντές, θα αντικατασταθούν από τσάντες ανακυκλώσιμου υλικού, σε συνεργασία μας με εταιρία ανακύκλωσης. Ετσι, θα γλιτώσουμε από 10 τόνους πλαστικού που απαιτούνταν κάθε χρόνο για την διοργάνωση.

Επίσης, θέλω να τονίσω ότι του χρόνου, με αφορμή τα 40 χρόνια από την καθιέρωση του Διεθνούς κλασικού μαραθωνίου, θα γίνει μία πανηγυρική επέτειος παγκοσμίως, με σκοπό να καθιερωθεί ο αγώνας και η συμμετοχή να γίνει στόχος ζωής», είπε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ.

ΠΗΓΗnewsit.gr
Προηγούμενο άρθροΈρχονται τέσσερις νέες καταγγελίες για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο
Επόμενο άρθροΔιακοπές ρεύματος από την Τετάρτη μέχρι το Σάββατο σε περιοχές του δήμου Μαραθώνος