Η απίστευτη ιστορία του 21χρονου Σπύρου που για τρείς ημέρες γυρνούσε στην Αττική με το αστυνομικό αυτοκίνητο, ακούγοντας τον ασύρματο.

Ο Σπύρος Κ. είχε φτάσει στα 21 του χρόνια, χωρίς στην ουσία να γνωρίζει οικογένεια. Τον μεγάλωσε η γιαγιά του, σε μια γειτονιά του Κολωνού, με πολλές θυσίες, αφού από την εφηβεία του αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, είχε χρειαστεί να νοσηλευτεί σε ψυχιατρικά ιδρύματα αρκετές φορές και είχε πάρει και την ανάλογη απαλλαγή από τον Στρατό.

Παρ’ όλα αυτά, όμως, ήταν ένα καλοκάγαθο παιδί με μία όμως εμμονή… Να γίνει αστυνομικός.

Αυτή η εμμονή του τον είχε κάνει μόνιμο θαμώνα του αστυνομικού τμήματος της περιοχής, όπου πέρναγε τις περισσότερες ώρες της ημέρας, ακόμη και της νύχτας, κάνοντας παρέα στον αξιωματικό υπηρεσίας ή θελήματα για τους αστυνομικούς οι οποίοι τον κερνούσαν πάντα σάντουιτς και αναψυκτικά. Ήταν γνωστός στους πάντες και ιδιαίτερα αγαπητός.

Ίσως αυτός ήταν και ο λόγος να μην τον υποψιαστεί κανείς, όταν μία μέρα του Ιουλίου του 1997 δεν εμφανίστηκε στο τμήμα, αλλά παράλληλα εξαφανίστηκε και ένα υπηρεσιακό αυτοκίνητο τη ασφάλειας του τότε Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου, το οποίο ο οδηγός του στάθμευε τα βράδια δίπλα στην σκοπιά για… ασφάλεια!

Η εξαφάνιση του υπηρεσιακού αυτοκινήτου, ενός Peugeot 405 μπλε χρώματος, σήμανε συναγερμό σε όλες της υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Αστυνομικοί και από τα «κεντρικά» της Ασφάλειας άρχισαν να το αναζητούν σε πιθανά και απίθανα σημεία.

Προσήγαγαν σεσημασμένους κλέφτες αυτοκινήτων, έκαναν έρευνες σε συνεργεία όπου οχήματα αλλάζουν χέρια και αριθμό πλαισίου σε μια νύχτα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Μέχρι που κάποιος συνέδεσε την τρίτη ήμερα των ερευνών, την κλοπή του Peugeot με την εξαφάνιση του Σπύρου. Και πλέον άρχισαν να ψάχνουν αυτόν.

Όλες αυτές τις ημέρες ο 21χρονος δεν σταμάτησε να κάνει βόλτες σε ολόκληρη την Αττική, ακούγοντας από τον ασύρματο του αυτοκινήτου όλες τις επικοινωνίες του Κέντρου της Άμεσης Δράσης και της Ασφάλειας με τα περιπολικά.

Κάτι που όπως είπε αργότερα, «τον διασκέδαζε αφάνταστα»! Μάλιστα, όταν διαπίστωσε ότι ή μια πόρτα του αυτοκινήτου έτριζε, πήγε σε ένα συνεργείο αυτοκινήτων σαν αστυνομικός και παρακάλεσε τον ιδιοκτήτη να του την φτιάξει χαριστικά.

Τελικά, κατόρθωσαν να τον εντοπίσουν στο Αλεποχώρι, όπου είχε εγκαταλείψει και το υπηρεσιακό αυτοκίνητο, όταν έμεινε από καύσιμα.

Φυσικά, οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο όπου δικάστηκε για διακεκριμένη κλοπή και αντιποίηση αρχής. Ο ίδιος δεν έδειξε να μετανιώνει.

Όταν μάλιστα ο εισαγγελέας τον ρώτησε γιατί πήρε το αυτοκίνητο της Αστυνομίας, απάντησε ότι σκόπευε να το δώσει στην… «17 Νοέμβρη»!