Αγγαρεία; Το τελευταίο πράγμα που θέλεις μετά από μια κουραστική ημέρα είναι να βρεθείς στο κρεβάτι με τον σύντροφό σου; Η ερωτική σου διάθεση προφανώς έχει εξαφανιστεί. Δεν σημαίνει ότι σταμάτησες να θες τον σύντροφό σου, απλά δεν θες να κάνεις σεξ μαζί του. Είναι ΟΚ να συμβαίνει. Αν αναρωτιέσαι γιατί, η απάντηση ίσως κρύβεται στις καθημερινές σου συνήθειες. Υπάρχουν πράγμα που κάνεις ή δεν κάνεις που μπορεί να επηρεάζουν την επιθυμία σου για σεξ. παρακάτω σου έχουμε 6 από αυτό που μπορεί να μην ήξερες ότι παίζουν ρόλο.

Έλλειψη ύπνου
Η εξάντληση δεν οδηγεί πάντα σε κατάπτωση στις 2 το πρωί ή όταν είσαι έτοιμη για ύπνο. Μπορεί να κρύβεται και σε άλλα πράγματα, όπως είναι η ερωτική διάθεση. Όταν δεν κοιμάσαι αρκετά ή η ποιότητα του ύπνου σου δεν είναι καλή, το σώμα σου δεν έχει αρκετή ενέργεια να διαχειριστεί την επόμενη μέρα που είναι γεμάτη υποχρεώσεις. Προφανώς δεν θα έχεις αντοχές ούτε για σεξ.

Δεν έχεις επαφή με τον σύντροφό σου
Οι περισσότερες από εμάς δεν σκεφτόμαστε καν ότι η επαφή μας με τον σύντροφό μας μπορεί να περιοριστεί. Αυτό σημαίνει ότι δεν είσαι πια ερωτευμένη; Όχι. Απλά εσύ και ο σύντροφός σου δεν συνδέεστε πια σωματικά ή συναισθηματικά και δεν έχει σχέση με το πόσο δυνατή είναι η σχέση σας. Ίσως να θέλεις να δοκιμάσεις κάτι καινούργιο κι εκείνος όχι, μπαίνετε σε διαδικασία καυγά και μετά δεν το λυνετε ποτέ, φοβάστε να το συζητήσετε και αυτό δημιουργεί απόσταση.

Η διατροφή σου
Μια κακή διατροφή γεμάτη με επεξεργασμένες τροφές και ζάχαρη μπορεί να σε ρίξει με τον ίδιο τρόπο που μπορεί να το κάνει η έλλειψη ύπνου.

Η δουλειά
Οι ώρες γραφείου μπορούν να επηρεάσουν την ερωτική σου ζωή περισσότερο από όσο νομίζεις. Το επαγγελματικό άγχος δεν σταματά με το που φτάνεις στο σπίτι. Αν δουλεύεις μάλιστα κάποιες μέρες μέχρι αργά ή και κάποια σαββατοκύριακα τότε το σεξ θα μπει στο τέλος της λίστας προτεραιοτήτων. Ποιος μπορεί να αφιερώσει χρόνο και ενέργεια στο σεξ όταν χρειάζεται ένα διάλειμμα από το φορτωμένο επαγγελματικό πρόγραμμα;

Το αλκοόλ
Μπορεί να θεωρούμε ότι πίνοντας ένα ποτηράκι κρασί με το βραδινό θα μας φτιάξει τη διάθεση αλλά πολλές φορές έχει ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα. Το αλκοόλ μπορεί να σε ρίξει και μαζί με εσένα και τη λίμπιντό σου.

Οι αρνητικές σεξουαλικές εμπειρίες
Αν δεν περνάς και πολύ καλά με τον σύντροφό σου σε κάποιο σεξουαλικό κομμάτι τότε αυτό το κουβαλάς και σε κάνει να έχεις λιγότερη επιθυμία για σεξ. Έχουμε την τάση να συνδέομαι τις αρνητικές σεξουαλικές εμπειρίες με ολόκληρη τη σεξουαλική πράξη.

ΠΗΓΗmarieclaire.gr
Προηγούμενο άρθροΠανελλαδικές 2021: «Στον Σείριο υπάρχουνε παιδιά» – Το ποίημα του Νίκου Γκάτσου που “έπεσε” στα Νέα Ελληνικά (vid)
Επόμενο άρθροΌταν οι Γερμανοί έκαναν τουαλέτα τον Παρθενώνα και οίκο ανοχής το Ερεχθείο