Ισχυρίζονται πως σύντομα μπορεί με ένα τεστ να αποδειχθεί αν κανείς είναι στ’ αλήθεια ερωτευμένος

Oμάδα Κινέζων επιστημόνων ισχυρίζεται πως κατάφερε να εντοπίσει το νευρωνικό «αποτύπωμα» του έρωτα και της ρομαντικής αγάπης. Η επιστημονική τους έρευνα επικεντρώθηκε στο τι συμβαίνει στον εγκέφαλο των ερωτευμένων ενώ όπως αναφέρεται σύντομα ενδέχεται να υπάρχει και τρόπος απόδειξης του έρωτα ενός ανθρώπου με ένα απλό τεστ.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Σιαοτσού Ζανγκ του Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας της Χεφέϊ, πραγματοποίησαν εγκεφαλική απεικόνιση, με την τεχνική της λειτουργικής μαγνητικής τομογραφίας (fMRI), σε 100 άνδρες και γυναίκες.

Η ομάδα των συμμετεχόντων στα τεστ ήταν άνθρωποι που είτε δήλωσαν ερωτευμένοι, είτε πρόσφατα είχαν χωρίσει, είτε ποτέ δεν είχαν ερωτευτεί. Οι επιστήμονες μπόρεσαν να δουν κοινά «ίχνη» στους εγκεφάλους των ερωτευμένων (οι οποίοι στο εργαστήριο έβλεπαν φωτογραφίες των αγαπημένων όσο γινόταν η εγκεφαλική απεικόνιση), τα οποία τους έκαναν να ξεχωρίζουν από τους εγκεφάλους των υπολοίπων εθελοντών που δεν ήταν ερωτευμένοι.
Με αυτόν τον τρόπο, οι επιστήμονες διέκριναν με ποιο τρόπο ο έρωτας επηρεάζει και αλλάζει τον εγκέφαλο και όπως αναφέρουν οι αλλαγές στις περιοχές είναι αρκετές. Συγκεκριμένα εμπλέκονται στην επεξεργασία των συναισθημάτων, στην ανταμοιβή, στην υποκίνηση, στην κοινωνική λειτουργικότητα κ.α. ενώ μια συγκεκριμένη περιοχή – ο κερκοφόρος πυρήνας – ενεργοποιείται, όταν κανείς χωρίζει. Όπως ανέφεραν οι κινέζοι επιστήμονες, στο μέλλον ανοίγεται η δυνατότητα για την εφαρμογή μιας μεθόδου εγκεφαλικής διάγνωσης του έρωτα.

Πηγή: lifo.gr

Προηγούμενο άρθροSexting: Όσα χρειάζεται να ξέρεις
Επόμενο άρθροΒαρουφάκης: «Δεν υποσχεθήκαμε τίποτα στη μεσαία τάξη»