Είναι βράδυ. Είσαι στο κρεβάτι σου, με το κινητό στο χέρι, σκέφτεσαι να πέσεις για ύπνο σε λιγάκι. Ξαφνικά, το κινητό σου δονείται και βλέπεις ένα μήνυμα. Σαράντα λεπτά μετά, βρίσκεις τον εαυτό σου ξαπλωμένο ανάμεσα σε ξέστρωτα σεντόνια, ιδρωμένο, προσπαθώντας να ρυθμίσεις την αναπνοή σου και με το κινητό σου να έχει χάσει μισή μπαταρία. Πέρασες καλά;

Τι είναι sexting; Είναι πονηρά μηνύματα. Πολλές φορές συνοδεία φωτογραφιών. Μπορείς να το κάνεις παντού, και πλέον με χίλιους διαφορετικούς τρόπους. Πριν μερικά χρόνια, υπήρχαν τα chat rooms, τώρα μπορείς να κατεβάσεις δεκάδες εφαρμογές στο κινητό σου που πρακτικά ο μόνος λόγος ύπαρξής τους είναι να βρίσκεις άλλα άτομα που ψάχνουν έναν τολμηρό συνομιλητή. Αλλά ποιοι είναι οι κίνδυνοι;

Προφανώς, ό,τι βγάζεις στο ίντερνετ αφήνει ένα ψηφιακό αποτύπωμα, που σημαίνει ότι δεν διαγράφεται. Με πιο απλά λόγια, αν και στην παραμικρή πιθανότητα να διαρρεύσει online μια τολμηρή φωτογραφία σου ανατριχιάζεις, καλύτερα να αφήσεις το sexting, να ξεχάσεις ότι είναι κάτι που υπάρχει και να διατηρήσεις τις σεξουαλικές σου περιπέτειες πριβέ. Και, φυσικά, είναι ευνόητο ότι όλα εξαρτώνται απ’ την εμπιστοσύνη σου στο άλλο άτομο. Θεωρητικά, το sexting συμβαίνει έπειτα από μια σιωπηρή συμφωνία πως «ό,τι έγινε θα παραμείνει μεταξύ μας». Αλλά κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει και συχνά, άρα αν επίσης σε ταράζει η ιδέα πως η μισή παρέα του ατόμου που μόλις του έστειλες το γυμνό σου σώμα σε βαθμολογεί, σταμάτα να διαβάζεις αυτό το κείμενο.

Ακόμα εδώ; Ωραία, τότε πάμε να δούμε μερικούς σημαντικούς κανόνες για να κάνεις το sexting σου όσο πιο απολαυστικό και… ασφαλές μπορείς.

1. Όχι ανήλικα. Ας κάνουμε πως δεν χρειάστηκε καν να στο υπενθυμίσουμε αυτό.

2. Ξεκίνα αργά. Στην αληθινή ζωή, το σεξ μπορεί να είναι αυθόρμητο, να πετάξεις τα ρούχα σου και να ξεκινήσεις. Αν στείλεις μήνυμα «δεν φοράω τίποτα και σε σκέφτομαι» ενώ ο άλλος τρώει το μεσημεριανό του, στην καλύτερη θα κάνεις το πιο βαρετό μη-σεξ του κόσμου.

3. Να απαντάς γρήγορα. Θυμάσαι τότε που είχαμε dial-up ίντερνετ και για να δεις μια τσόντα περίμενες μισή ώρα για να φορτώσεις δέκα δεύτερα βίντεο; Κάπως έτσι θα νιώσει και το άτομο στην άλλη πλευρά αν απαντάς με το πάσο σου. Και να φροντίζεις να ανταποκρίνεσαι στα ερεθίσματα όπως ακριβώς και στην αληθινή ζωή.

4. Δεν είναι η ώρα να βγάλεις λογοτεχνικές ανησυχίες. Αν στείλεις στην άλλη ότι φαντάζεσαι να της φιλάς το λευκό της δέρμα που μυρίζει αμύγδαλο, λογικά δεν θα λάβεις απάντηση ποτέ. Κι ούτε χρειάζεται να γράψεις έκθεση.

5. Πρόσεχε τα τυπογραφικά. Το να γράφεις με ένα μόνο χέρι μπορεί να είναι πολύ δύσκολο, αλλά σκέψου πόσο δύσκολο θα είναι να σταματήσει να γελάει αν της στείλεις κάτι σαν “morfo mpou thelko na sde skiwso”.

6. Μην χρησιμοποιείς emoticon. Επειδή αυτό δεν είναι καθόλου, μα καθόλου καυτό.

7. Προσοχή στις φαντασιώσεις. Αν δεν είσαι σίγουρος πως στο άτομο που μιλάς αρέσουν τα ίδια πράγματα με εσένα, καλύτερα να μείνεις στο απλό, vanilla σεξ.

 

Πηγή: in2life.gr

Προηγούμενο άρθροΜάθαμε τι γνώμη έχουν τα αγόρια για την κυτταρίτιδά μας
Επόμενο άρθροΕπιστήμονες εντόπισαν το «αποτύπωμα» του έρωτα στον εγκέφαλο