Στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης επιστρέφει το Φυσικοθεραπευτήριο, έπειτα από σχετική απόφαση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, ικανοποιώντας ένα σταθερό αίτημα των κατοίκων του Δήμου Μαραθώνος.

Το Φυσικοθεραπευτήριο είχε μεταφερθεί προσωρινά στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας-Πικερμίου, λόγω των εργασιών ενεργειακής και λειτουργικής αναβάθμισης που πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Υγείας Νέας Μάκρης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Μαραθώνος, με την υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου 36740/07.08.2026 απόφαση της 1ης ΥΠΕ Αττικής, δρομολογείται η επιστροφή του απαραίτητου εξοπλισμού στη Νέα Μάκρη. Παράλληλα, προβλέπεται να πραγματοποιηθούν οι απαιτούμενες ενέργειες για τη μετακίνηση του υπηρετούντος προσωπικού, ώστε το Φυσικοθεραπευτήριο να μπορέσει να επαναλειτουργήσει στο Κέντρο Υγείας.

Η επαναφορά της υπηρεσίας αποτελούσε επίμονο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, καθώς η μετακίνησή της στη Ραφήνα είχε δυσκολέψει την πρόσβαση κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Μαραθώνα, ιδιαίτερα ηλικιωμένων και ασθενών που χρειάζονται τακτικές συνεδρίες φυσικοθεραπείας.

Όπως επισημαίνει ο Δήμος, η εξέλιξη προέκυψε έπειτα από συνεχείς επαφές και συνεργασία μεταξύ του Δήμου Μαραθώνος, του Κέντρου Υγείας Νέας Μάκρης, της 1ης ΥΠΕ Αττικής και του Υπουργείου Υγείας.

Στην ανακοίνωση δεν προσδιορίζεται η ακριβής ημερομηνία επαναλειτουργίας του Φυσικοθεραπευτηρίου. Ο Δήμος Μαραθώνος αναφέρει, πάντως, ότι θα συνεχίσει τη συνεργασία του με τους αρμόδιους φορείς, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του Κέντρου Υγείας και συνολικά της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην περιοχή.

Προηγούμενο άρθρο15χρονος κατηγορείται ότι σκότωσε ηλικιωμένο φορώντας στολή κλόουν