Αν ήδη ανησυχείτε για τον επερχόμενο ανάδρομο Ερμή του Δεκεμβρίου 2023, είναι κάτι παραπάνω από κατανοητό. Η περίοδος των γιορτών είναι αρκετά αγχωτική, αλλά το να προσθέσετε τον ανάδρομο Ερμή στο μείγμα είναι μια συνταγή για καθαρό και ανεξέλεγκτο χάος.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο ανάδρομος Ερμής μπορεί να είναι έντονος. Μεταξύ των επικοινωνιακών παρεξηγήσεων, της σύγχυσης που επικρατεί, των αναπόφευκτων λαθών και των αμήχανων συναντήσεων με πρώην, όλοι έχουν βιώσει μια μπερδεμένη εμπειρία ανάδρομου Ερμή. Ωστόσο, ο ανάδρομος Ερμής δεν χρειάζεται να είναι πάντα κάτι κακό, ειδικά αν ακολουθήσετε τη ροή αντί να αντισταθείτε στις αναπόφευκτες επιπλοκές.

Στις 13 Δεκεμβρίου ο Ερμής αρχίζει να κινείται ανάδρομα στο ζώδιο του Αιγόκερου και θα παραμείνει εκεί μέχρι και τις 2 Ιανουαρίου. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε εσείς αυτό το διάστημα είναι να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας και να προσέχετε τα λόγια σας, διότι οι παρανοήσεις είναι αναμενόμενες. Εκτός αν ανήκετε σε ένα από τα παρακάτω ζώδια. Τότε θα πρέπει να προσέξετε πολύ περισσότερο.

Καρκίνος

Ετοιμαστείτε να κάνετε μια βαθιά βουτιά στις σχέσεις σας. Ήρθε η ώρα να αξιολογήσετε όλη την αντίληψή σας για την αρμονία και τη συντροφικότητα, επειδή ο Ερμής θα σταθμεύσει ανάδρομα στον έβδομο οίκο των συνεργασιών και των σχέσεων σας στις 13 Δεκεμβρίου.

Μπορεί ο πόνος και η απογοήτευση να είναι μεγάλη, αλλά αυτό σημαίνει πως θεραπεύεστε από τραύματα που δεν αφήνατε πίσω σας. Και αν βρεθείτε πρόσωπο με πρόσωπο με έναν πρώην σύντροφο αυτή η συνάντηση θα σας δείξει όλους τους λόγους για τους οποίους δεν τα καταφέρατε μαζί (ή το γιατί θα έπρεπε να τα καταφέρετε).

Αυτή η ανάδρομη πορεία θα μπορούσε να δημιουργήσει, επίσης, χάος στη δουλειά σας. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι κάνατε ορισμένους λανθασμένους χειρισμούς και τώρα είναι η ώρα για να τους διορθώσετε.

Από τη στιγμή που ο Ερμής θα γυρίσει και πάλι σε ορθή πορεία, τότε η επικοινωνία σας με τους άλλους θα βελτιωθεί και θα είναι πολύ πιο εύκολο να αφήσετε πίσω σχέσεις που σας πλήγωσαν, αλλά και να προσπαθήσετε για εκείνες που πιστεύετε πως έχουν αξία.

Παρθένος

Οικογενειακά ζητήματα προκαλεί η συγκεκριμένη πορεία του Ερμή. Αν υπήρχαν ρήξεις, τώρα θα λυθούν ή θα δημιουργηθούν καινούριες. Είναι στο χέρι σας ποια θα είναι η κατάληξη. Γιατί; Επειδή μπορεί η θέση του Ερμή ως ανάδρομος στον Αιγόκερω να προκαλεί μπερδέματα και συγχύσεις, αλλά ταυτόχρονα έχει ενδιαφέρον, έμπνευση και ερωτικές περιπέτειες. Δώστε προσοχή σε οικογενειακά ζητήματα και αποφύγετε κινήσεις αλλαγής γύρω από το σπίτι σας.

Με την επιστροφή του Ερμή σε ορθή πορεία τον Ιανουάριο, θα νιώσετε τη δημιουργικότητά σας να επιστρέφει, όπως και τη λαχτάρα σας για φλερτ.

Αιγόκερως

Μια πλήρης επαναξιολόγηση του εαυτού σας θα σας προσφέρει αυτός ο ανάδρομος Ερμής, που πραγματοποιείται στον πρώτο οίκο σας – αυτόν του εαυτού σας.

Είναι σημαντικό όλο αυτό το διάστημα να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας και να μην παίρνετε όσα ακούτε τοις μετρητοίς. Επιπλέον, επανασυνδέσεις με φίλους και άτομα του παρελθόντος είναι πιθανές. Πιθανό είναι να έχετε και χαμηλά επίπεδα ενέργειας και αυτοπεποίθησης, αν και αυτή η ανάδρομη πορεία θα σας ενθαρρύνει να αφήσετε τις ενοχές, τις τύψεις και τον θυμό που κρατάτε για τους άλλους και τον εαυτό σας.

Μόλις η πορεία του Ερμή επιστρέψει σε κανονική τροχιά, τότε θα νιώσετε άλλος άνθρωπος. Μη φοβηθείτε να κοιτάξετε μέσα σας αυτό το διάστημα και να εκφράσετε τις σκέψεις σας – θα δείτε πως όλα θα είναι καλύτερα.

ΠΗΓΗmarieclaire.gr
Προηγούμενο άρθροΗλικιωμένη τρακάρει με μηχανή πηγαίνοντας ανάποδα σε γέφυρα λίγο πριν βγει… ανάποδα στην Κύμης
Επόμενο άρθροΚάμερα θαμμένη σε παγετώνα αποκαλύπτει μυστικά ορειβατικής τραγωδίας μετά από 50 χρόνια