Κατά τη διάρκεια ενός αγώνα χόκεϊ τον Οκτώβριο, μία 22χρονη φίλαθλος ειδοποίησε τον Brian Hamilton, βοηθό διευθυντή εξοπλισμού των Vancouver Canucks, ότι η ελιά στον λαιμό του θα μπορούσε να είναι επικίνδυνος για καρκίνο του δέρματος. Έτσι πληκτρολόγησε ένα μήνυμα στο τηλέφωνό της και το τοποθέτησε πάνω στο πλεξιγκλάς για να κερδίσει την προσοχή του κ. Χάμιλτον.

Αφού τελείωσε ο αγώνας μεταξύ των Canucks και του Seattle Kraken στο Climate Pledge Arena στο Seattle της Ουάσιγκτον, η Nadia Popovici έγνεψε πολλές φορές και όταν εν τέλει κατάφερε να τραβήξει την προσοχή του κύριου Hamilton εκείνος διάβασε το μήνυμα που είχε πληκτρολογήσει στο τηλέφωνό της.

«Η ελιά στο πίσω μέρος του λαιμού σας είναι πιθανώς καρκινική. Σας παρακαλώ πηγαίνετε σε έναν γιατρό!» έγραφε το μήνυμα. Οι λέξεις «ελιά», «καρκίνος» και «γιατρός» ήταν γραμμένες με έντονο κόκκινο.

Brian Hamilton μιλά με τη φίλαθλο που του έσωσε τη ζωή

Η κυρία Popovici είχε μάθει να εντοπίζει αυτές τις κρεατοελιές ενώ εργαζόταν εθελοντικά σε ένα νοσοκομείο ως βοηθός νοσηλευτή. Στις 23 Οκτωβρίου, μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο κύριος Hamilton πήγε σπίτι και ρώτησε έναν γιατρό της ομάδας εάν η ελιά στο λαιμό του ήταν ανησυχητική. Αποδείχθηκε ότι ήταν με τον άνδρα να την αφαιρεί άμεσα.

Η συγκινητική συνάντηση των δύο και το δώρο των Canucks στην 22χρονη
Το Σάββατο 1η του 2022, μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης, ο υπάλληλος των Canucks είπε: «Με έβγαλε από αργό θάνατο. Και οι λέξεις από το στόμα του γιατρού ήταν ότι αν το αγνοούσα για τέσσερα με πέντε χρόνια, δεν θα ήμουν εδώ».

Brian Hamilton μιλά με τη φίλαθλο που του έσωσε τη ζωή

Και πρόσθεσε: «Δεν ήξερα ότι ήταν εκεί, εκείνη μου το επεσήμανε. Το πώς το είδε με μπερδεύει ακόμα. Δεν ήταν πολύ μεγάλο, φοράω ένα σακάκι, φοράω ακουστικά στο πίσω μέρος του σακακιού μου… είναι ήρωας».

Την 1η Ιανουαρίου, οι Canucks του Βανκούβερ έκαναν έκκληση στο Twitter να βρουν την φίλαθλο που είχε επισημάνει την επικίνδυνη ελιά στο λαιμό του Χάμιλτον. «Σε αυτή τη γυναίκα που προσπαθώ να βρω, μου άλλαξες τη ζωή και τώρα θέλω να σε βρω για να σου πω ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ! Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρω ποια είσαι ή από πού είσαι», έγραφε το μήνυμα.

Πρόσθεσε: «Το μήνυμα που μου δείξατε στο κινητό σας θα μείνει για πάντα χαραγμένο στον μυαλό μου και έκανε διαφορά στη ζωή μου και της οικογένειάς μου. Το ένστικτό σας ήταν σωστό και η ελιά στο πίσω μέρος του λαιμού μου ήταν ένα κακοήθες μελάνωμα και χάρη στην επιμονή σας και τη γρήγορη δουλειά των γιατρών μας, τώρα έχει φύγει».

Μέσα σε λίγες ώρες από την έκκληση, η κα Popovici αναγνωρίστηκε και προσκλήθηκε και από τις δύο ομάδες να συναντήσει τον κ. Hamilton. Πριν από τον αγώνα NHL την 1η Ιανουαρίου στο Climate Pledge Arena, οι δυο τους συναντήθηκαν από κοντά.

Η νεαρή είπε στον Χάμιλτον: «Ήμουν τόσο νευρική που το ανέφερα, οπότε προσπάθησα να σας πιάσω σε μια στιγμή που δεν υπήρχαν πολλοί άνθρωποι τριγύρω!» ενώ πρόσθεσε: «Είμαι τόσο χαρούμενη που είδατε το μήνυμα».

Η κα Popovici έλαβε υποτροφία 10.000 δολάρια από τις δύο ομάδες ώστε να καλύψει τα έξοδα της ιατρικής της σχολής.

ΠΗΓΗnewsbeast.gr
Προηγούμενο άρθροΑυτά είναι τα 13 πιο ακριβά ξενοδοχεία στον κόσμο (φωτογραφίες και βίντεο)
Επόμενο άρθρο«Βουγιουκλάκη, Παπαμιχαήλ και Γιάννης νεκροί σε τροχαίο»: Η χειρότερη στιγμή στη ζωή της Αλίκης