Υπάρχουν πολλές ταξιδιωτικές λίστες που θα βρεις περνώντας μία βόλτα από το έγκριτο αμερικάνικο περιοδικό Travel + Leisure. Η πιο πρόσφατη είναι αυτή που έφτιαξαν οι συντάκτες του λίγο πριν την εκπνοή του 2021 καταγράφοντας τους καλύτερους ταξιδιωτικούς προορισμούς για το 2022 – ανάμεσά τους και η Κρήτη.

Μία ακόμα, που υποδέχεται με την απαραίτητη glam πινελιά το νέο έτος είναι η ακόλουθη, που απαριθμεί τα πιο ακριβά ξενοδοχεία στον κόσμο. Επίγειους παραδείσους σε κάποιους από τους πιο εξωτικούς, αλλά και urban προορισμούς που μεταμορφώνουν τη διαμονή σε αληθινή εμπειρία ζωής.

Σύμφωνα με το Travel + Leisure, οι τιμές των επιλεγμένων ξενοδοχείων κυμαίνονται όχι μόνο σε εποχιακή βάση, αλλά και ανά τύπο δωματίου. Για να καταλήξουν σε ένα ακριβές δείγμα με τα ακριβότερα ξενοδοχεία παγκοσμίως, οι συντάκτες του περιοδικού χρησιμοποίησαν δεδομένα για να προσδιορίσουν ποια από όλα πληρούν τις προϋποθέσεις για να χαρακτηριστούν ως «τα πιο ακριβά». Διασταύρωσαν τη μέση ημερήσια τιμή χιλιάδων ξενοδοχείων, που παρέχονται στο έντυπο από την εταιρεία συμβούλων φιλοξενίας HVS και ταξινόμησαν τη μέση τιμή κράτησης κάθε ξενοδοχείου όπως αναφέρεται στο Expedia (αμερικανική διαδικτυακή εταιρεία αγοράς ταξιδιών).

Όλα τα δεδομένα προήλθαν από το 2019 -το τελευταίο έτος των τυπικών τιμών και κρατήσεων πριν από την πανδημία- και περιλαμβάνουν όλους τους τύπους δωματίων, από δωμάτια με κρεβάτι king size έως σουίτες και ιδιωτικές βίλες. Στη συνέχεια, οι συντάκτες επιστράτευσαν τη δική τους ταξιδιωτική εμπειρία για να ολοκληρώσουν τη λίστα και να καταλήξουν στα ακόλουθα 13 ξενοδοχεία.

Τα 13 ακριβότερα ξενοδοχεία στον πλανήτη

Από τη Γιούτα στην Τανζανία με ενδιάμεσες στάσεις, μεταξύ άλλων, σε κάποια από τα πιο εξωτικά νησιά της Καραϊβικής, στη Γαλλία και το Ντουμπάι.

Soneva Jani, Μαλδίβες

Χτισμένο πάνω στο νερό, το συγκεκριμένο ξενοδοχειακό συγκρότημα διαθέτει επτά κατηγορίες δωματίων, συμπεριλαμβανομένης μίας βίλας με τέσσερα υπνοδωμάτια, κελάρι κρασιών και νεροτσουλήθρα, αίθουσα σοκολάτας, κέντρο ευεξίας και στούντιο γιόγκα.

Οι τιμές για μία σουίτα μεσαίας κατηγορίας τον Ιανουάριο του 2022 ξεκινούν από τα 6.130 δολάρια ανά διανυκτέρευση.

One&Only Gorilla’s Nest, Ρουάντα

 

View this post on Instagram

 

A post shared by JEREMY AUSTIN (@jeremyaustiin)

Το One&Only Gorilla’s Nest είναι ό,τι λέει το όνομά του: ένα ξενοδοχείο που βρίσκεται στην καρδιά της ζούγκλας, στο Volcanoes National Park, εκεί όπου ζουν γορίλες.

Το συγκρότημα έχει 21 αυτόνομα δωμάτια και σουίτες στην καταπράσινη, γεμάτη ευκαλύπτους περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της Silverback σουίτας των 4.402 τετραγωνικών ποδιών με ιδιωτική πισίνα και βεράντα πολλαπλών επιπέδων, με δικό της σπα, μπαρ και πισίνα υπερχείλισης με θέα το τροπικό δάσος.

Οι τιμές για μία σουίτα μεσαίου επιπέδου τον Ιανουάριο του 2022 ξεκινούν από περίπου 6.000 δολάρια ανά διανυκτέρευση. Στην τιμή περιλαμβάνονται όλα τα γεύματα και τα ποτά, καθώς και δύο δραστηριότητες στις εγκαταστάσεις.

Ho’olei at Grand Wailea, A Waldorf Astoria Resort, Χαβάη

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ace Kali (@acekali)

Το πιο ακριβό ξενοδοχείο στη Χαβάη, αλλά και ένα από τα ακριβότερα στον κόσμο είναι το Ho’olei με τις ιδιωτικές βίλες των τριών υπνοδωματίων του να περιλαμβάνουν ακόμα και πισίνα με άμμο.

Οι τιμές για μία βίλα τον Ιανουάριο του 2022 ξεκινούν από περίπου 2.371 δολάρια ανά διανυκτέρευση.

Kokomo Private Island Fiji, Φίτζι

Και από τη Χαβάη περνάμε σε έναν ακόμα εξωτικό προορισμό, στα νησιά Φίτζι και στο ξενοδοχείο Kokomο. Διαθέτει 25 βίλες με ένα έως και έξι υπνοδωμάτια, στην τιμή των οποίων περιλαμβάνεται το φαγητό (χωρίς ποτό, αναψυκτικό και καφέ), τα water sports και ή μία υπηρεσία σπα ή ένα μάθημα scuba diving.

Οι τιμές για μία βίλα μεσαίας κατηγορίας τον Ιανουάριο του 2022 ξεκινούν από τα 5.500 δολάρια ανά διανυκτέρευση.

Six Senses Zil Pasyon, Σεϊχέλες

Μπορεί να μην είναι χτισμένο πάνω στο νερό, όπως είθισται, το ξενοδοχείο Six Senses Zil Pasyon όμως έχει πιάτο τον Ινδικό Ωκεανό και προσφέρει ένα από τα πιο μαγευτικά ηλιοβασιλέματα. Στο συγκρότημά του θα βρει κάποιος όλους τους τύπους δωματίων, αλλά και έναν υπαίθριο κινηματογράφο μέσα στο δάσος.

Οι τιμές για μία βίλα μεσαίας κατηγορίας τον Ιανουάριο του 2022 ξεκινούν από τα 3.135 δολάρια ανά διανυκτέρευση.

St. Regis Residence Club, Άσπεν, Κολοράντο

Από τους καλοκαιρινούς, τροπικούς προορισμούς ταξιδεύουμε σε χιονισμένα τοπία και κατεξοχήν χειμωνιάτικα θέρετρα. Το St. Regis Residence Club στο Άσπεν είναι ένα από τα πιο ξακουστά, εννοείται και από τα ακριβότερα. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν δική τους κουζίνα και τζάκι. Το εστιατόριο του ξενοδοχείου περιλαμβάνει 20 πιάτα από 20 διάσημους σεφ, από τον Eric Ripert μέχρι τον Marcus Samuelsson.

Οι τιμές για μία βίλα μεσαίας κατηγορίας τον Ιανουάριο του 2022 ξεκινούν από τα 3.233 δολάρια ανά διανυκτέρευση.

Kudadoo Maldives Private Island, Μαλδίβες

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kudadoo Maldives (@kudadoomaldives)

Επιστρέφουμε στις Μαλδίβες και αυτή τη φορά, βρισκόμαστε στο Kudadoo και τις 15 βίλες του που είναι χτισμένες πάνω σε σμαραγδένια νερά, δημιουργώντας έναν μικρό κολπίσκο απόλυτης χαλάρωσης και πολυτέλειας.

Οι τιμές για μία βίλα μεσαίας κατηγορίας τον Ιανουάριο του 2022 ξεκινούν από τα 5.400 δολάρια ανά διανυκτέρευση.

One Nature Nyaruswiga Serengeti, Τανζανία

Δεκατέσσερα δωμάτια, εναρμονισμένα με το φυσικό τοπίο και ντυμένα περιμετρικά με τζάμι προσφέρουν μία διαμονή που θυμίζει σαφάρι, με απρόσκοπτη θέα στην αφρικανική ζούγκλα και την άγρια ζωή του Εθνικού Πάρκου Σερενγκέτι.

Οι τιμές για ένα δωμάτιο τον Ιανουάριο του 2022 ξεκινούν από τα 3.290 δολάρια ανά διανυκτέρευση.

Al Maha, a Luxury Collection Desert Resort & Spa, Ντουμπάι

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Chris Shepherd (@cshep)

Εγκαταλείποντας το πολύβουο και κοσμοπολίτικο κέντρο του Ντουμπάι, συναντάς μέσα στην έρημο το Al Maha, ένα luxury θέρετρο με σαφείς αρχιτεκτονικές αναφορές στους οικισμούς των Βεδουίνων.

Οι τιμές για μία βίλα μεσαίας κατηγορίας τον Ιανουάριο του 2022 ξεκινούν από τα 5.200 δολάρια ανά διανυκτέρευση.

Jumby Bay Island – An Oetker Collection Hotel, Αντίγκουα

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jumby Bay Island (@jumbybayresort)

Είκοσι οκτώ σουίτες και 14 βίλες περιλαμβάνει το Jumby Bay Island που εκτείνεται σε μία αχανή παραθαλάσσια περιοχή στην Αντίγκουα. Προσφέρει όλες τις ανέσεις, από σπα και γήπεδα άθλησης μέχρι επτά διαφορετικές επιλογές σε εστιατόρια και μπαρ.

Οι τιμές για μία σουίτα μεσαίας κατηγορίας τον Ιανουάριο του 2022 ξεκινούν από τα 6.900 δολάρια ανά διανυκτέρευση.

Anantara Golden Triangle Elephant Camp & Resort, Ταϊλάνδη

Στη διασταύρωση τριών διαφορετικών ασιατικών χωρών, της Ταϊλάνδης, του Λαός και της Μιανμάρ είναι χτισμένο ένα resort με 61 δωμάτια και σουίτες, αλλά και μία αίθουσα από την οποία μπορεί να θαυμάσει όποιος επιθυμεί και να φωτογραφίσει τους ελέφαντες που ζουν στην περιοχή.

Οι τιμές για μία σουίτα μεσαίας κατηγορίας τον Ιανουάριο του 2022 ξεκινούν από τα 1.487 δολάρια ανά διανυκτέρευση.

Grand-Hôtel du Cap-Ferrat, a Four Seasons Hotel, Γαλλία

Μπορεί τα ξενοδοχεία της λίστας να αποτελούν έως επί το πλείστον νέες αφίξεις, το Grand-Hôtel du Cap-Ferrat είναι ένα από τα πιο ιστορικά στον κόσμο. Απέχει μόλις 12χλμ. από τη Νίκαια. Η λειτουργία του ξεκίνησε το 1908 και στις σουίτες του έχουν διαμείνει κάποιες από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της Γης: από τον Winston Churchill μέχρι τον Marc Chagall και την Elizabeth Taylor.

Οι τιμές για μία σουίτα μεσαίας κατηγορίας τον Μάρτιο του 2022, όταν το ξενοδοχείο ανοίγει για σεζόν, ξεκινούν από τα 3.663 δολάρια ανά διανυκτέρευση.

Amangiri, Γιούτα

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Amangiri (@amangiri)

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά ξενοδοχεία των ΗΠΑ είναι το Amangiri, χτισμένο στην έρημο της Γιούτας και πλήρως εναρμονισμένο αρχιτεκτονικά με το δυστοπικό τοπίο.

Οι τιμές για μία σουίτα μεσαίας κατηγορίας τον Ιανουάριο του 2022 ξεκινούν από τα 4.100 δολάρια ανά διανυκτέρευση.

ΠΗΓΗoneman.gr
Προηγούμενο άρθροΠατέρας ξυλοκοπεί 27χρονο που παρενόχλησε την ανήλικη κόρη του σε ασανσέρ (vid)
Επόμενο άρθροΠώς μία φίλαθλος έσωσε τη ζωή μέλους ομάδας χόκεϊ κατά τη διάρκεια αγώνα (vid)