Food rocks

του Πάνου Δερδεμέζη

Ο Πάνος από μικρός πειραματιζόταν με τη μαγειρική, χωρίς σπουδές πάνω στο αντικείμενο. Ξεκινώντας από ένα μπεργκεράδικο στη Νέα Μάκρη που έχει κλέψει τις καρδιές μας και με όπλο το πάθος του, κατάφερε να δουλέψει σε ένα από τα καλύτερα μαγαζιά του Λονδίνου. Πλέον θα μπορείτε να τον βρείτε στον «Ινδιάνο» και μέσα από τη στήλη του θα συνεχίσει να μας ταξιδεύει όλους με τις δικές του, μοναδικές προτάσεις!


Σουβλάκι με γύρο κουνουπιδιού και χαλούμι (4 τμχ)

υλικά:

  • 2 κσ ξύσμα λεμονιού
  • 1 κσ χυμό λεμονιού
  • 2 σκ σκόρδο, λιωμένες
  • 2 κγ ρίγανη
  • 1/4 φλ ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κουνουπίδι
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 1 κγ δενδρολίβανο
  • 1 κγ ξύδι
  • 4 φύλλα μαρούλι
  • 3 ραπανάκια, κομμένα σε λεπτές φλοίδες
  • 1 μικρό αγγούρι, κομμένο σε λεπτές φλοίδες
  • 250 γρ χαλούμι, κομμένο σε λωρίδες
  • 1/2 φλ ελιές, χωρίς κουκούτσια
  • 4 πίτες καλαμποκιού

εκτέλεση:

Ξεκινάμε με τη μαρινάδα για το κουνουπίδι. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, το σκόρδο, τη ρίγανη και δύο κσ λάδι. Αλατοπιπερώνουμε κι ανακατεύουμε καλά. Καθαρίζουμε το κουνουπίδι σε μπουκετάκια και αναμιγνύουμε με τη μαρινάδα. Προθερμαίνουμε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε το κουνουπίδι, γυρνώντας το κάθε 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Για τη σος, προσθέτουμε στο γιαούρτι το δενδρολίβανο, μία κουταλιά του γλυκού λάδι, μία πρέζα αλάτι, μία πρέζα πιπέρι, το ξύδι και ανακατεύουμε καλά. Ψήνουμε με λίγο λαδάκι τις πίτες μας στο σχαροτήγανο. Αφού πρώτα περάσουμε την πίτα με τη γιαουρτοσός, γεμίζουμε το σουβλάκι με το κουνουπίδι, λίγο μαρουλάκι, λίγο αγγούρι, ελιές, ραπανάκι και χαλούμι.

Προηγούμενο άρθρο11° Διεθνές «Τζάμπορι»
Επόμενο άρθροfoodrocks: Τοματόσουπα με σπανάκι και ραβιόλι γεμιστό