Food rocks

του Πάνου Δερδεμέζη

Ο Πάνος από μικρός πειραματιζόταν με τη μαγειρική, χωρίς σπουδές πάνω στο αντικείμενο. Ξεκινώντας από ένα μπεργκεράδικο στη Νέα Μάκρη που έχει κλέψει τις καρδιές μας και με όπλο το πάθος του, κατάφερε να δουλέψει σε ένα από τα καλύτερα μαγαζιά του Λονδίνου. Πλέον θα μπορείτε να τον βρείτε στον «Ινδιάνο» και μέσα από τη στήλη του θα συνεχίσει να μας ταξιδεύει όλους με τις δικές του, μοναδικές προτάσεις!


Τοματόσουπα με σπανάκι και ραβιόλι γεμιστό

υλικά:

  • 1 κσ λάδι
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκ σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 800 γρ τομάτα κονκασέ
  • 1 μεγάλη πατάτα, καθαρισμένη και κομμένη στα έξι
  • 1/2 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 1 κγ ρίγανη
  • 1 φλ γάλα αμυγδάλου
  • 300 γρ ραβιόλι γεμιστό με σπανάκι και τυρί
  • 150 γρ σπανάκι baby
  • 4 φύλλα βασιλικού

εκτέλεση:

Σε μία βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά, προσθέτοντας το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 6’ μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε την τομάτα και την πατάτα, τον ζωμό και τη ρίγανη. Φέρνουμε σε βρασμό, καπακώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 20’. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου και με ένα ραβδομπλέντερ χτυπάμε με προσοχή, μέχρι το μείγμα μας να αποκτήσει μια ωραία λεία υφή. Αφού έχουμε μαγειρέψει τα ραβιόλι, προσθέτουμε στη σούπα το σπανάκι και τη ζεσταίνουμε ίσα ίσα ώστε να ενσωματώσει το σπανάκι. Προσθέτουμε τα μακαρόνια, αλατοπιπερώνουμε, ραντίζουμε με λίγο έξτρα λαδάκι και γαρνίρουμε με τα φύλλα βασιλικού.