Food rocks

του Πάνου Δερδεμέζη

Ο Πάνος από μικρός πειραματιζόταν με τη μαγειρική, χωρίς σπουδές πάνω στο αντικείμενο. Ξεκινώντας από ένα μπεργκεράδικο στη Νέα Μάκρη που έχει κλέψει τις καρδιές μας και με όπλο το πάθος του, κατάφερε να δουλέψει σε ένα από τα καλύτερα μαγαζιά του Λονδίνου. Πλέον θα μπορείτε να τον βρείτε στον «Ινδιάνο» και μέσα από τη στήλη του θα συνεχίσει να μας ταξιδεύει όλους με τις δικές του, μοναδικές προτάσεις!


Πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας

υλικά:

  • 1 φλ λάδι
  • 1 φλ ζάχαρη
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 4 αβγά
  • 4 βανίλιες
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • φύλλο κρούστας.

για το σιρόπι:

  • 3 φλ νερό
  • 1 φλ χυμό πορτοκάλι
  • 2 φλ ζάχαρη
  • λίγο ξύσμα πορτοκαλιού

εκτέλεση:

Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί. Παίρνουμε το φύλλο κρούστας, το κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια με ένα ψαλίδι και το ανακατεύουμε στο μείγμα μας. Λαδώνουμε ένα πυρέξ και βάζουμε το μείγμα μέσα. Ψήνουμε για 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 oC.
Για το σιρόπι, σιγοβράζουμε όλα τα υλικά μαζί για όση ώρα ψήνεται το γλυκό.

Αφού τελειώσουμε, αφήνουμε να φτάσουν σε χλιαρή θερμοκρασία και περιχύνουμε το σιρόπι στην πορτοκαλόπιτα σιγά-σιγά, σε τουλάχιστον δύο δόσεις. Μόλις «ρουφήξει» το σιρόπι, γαρνίρουμε με λίγο ακόμα ξύσμα πορτοκαλιού.