Food rocks

του Πάνου Δερδεμέζη

Ο Πάνος από μικρός πειραματιζόταν με τη μαγειρική, χωρίς σπουδές πάνω στο αντικείμενο. Ξεκινώντας από ένα μπεργκεράδικο στη Νέα Μάκρη που έχει κλέψει τις καρδιές μας και με όπλο το πάθος του, κατάφερε να δουλέψει σε ένα από τα καλύτερα μαγαζιά του Λονδίνου. Πλέον θα μπορείτε να τον βρείτε στον «Ινδιάνο» και μέσα από τη στήλη του θα συνεχίσει να μας ταξιδεύει όλους με τις δικές του, μοναδικές προτάσεις!


Τάρτα με μανιτάρια

υλικά:

  • 1 πακέτο φύλλο κουρού
  • 1 μεγάλη συσκευασία μανιτάρια
  • 250 γρ ρεγκάτο τριμμένο
  • 250 γρ γκούντα τριμμένη
  • 250 γρ μπέικον
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 αβγά
  • πιπέρι
  • τριμμένο μοσχοκάρυδο

εκτέλεση:

Απλώνουμε το φύλλο κουρού σε ένα ταψί και το τρυπάμε με ένα πιρούνι. Το ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 οC. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια και το μπέικον. Αφού έχουμε χτυπήσει σε ένα μπολ τα αβγά με την κρέμα γάλακτος, ρίχνουμε λίγο πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.

Αφαιρούμε από τη φωτιά το τηγάνι, προσθέτουμε τα αβγά με την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε και τα τυριά. Μόλις λιώσουν τα τυριά, ανακατεύουμε απαλά για να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας και το ρίχνουμε πάνω από το φύλλο. Ψήνουμε για επιπλέον 25 λεπτά στους 180 οC.