Φίλες και φίλοι,

Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για το αξίωμα του Περιφερειακού Συμβούλου στην Ανατολική Αττική, με το ψηφοδέλτιο του Γιάννη Σγουρού.

Στις εκλογές του 2014, κυριάρχησαν τα ψέματα. Τα χρόνια, όμως, πέρασαν και η Αλήθεια είναι μπροστά μας:

  1. Την περίοδο 2010-2014 υλοποιήθηκαν με απόλυτη διαφάνεια περισσότερα από 1.000 έργα ύψους 3,5 δισ. ευρώ και δημιουργήθηκαν χιλιάδες θέσεις εργασίας.
  2. Το πλεόνασμα των 313 εκατομμυρίων που εξασφάλισε η προηγούμενη διοίκηση του Γιάννη Σγουρού, χρησιμοποιήθηκε ως απόθεμα απραξίας.

Μεγάλωσα, ζω και εργάζομαι στην Ανατολική Αττική. Είμαι ένας από εσάς, που πήραν την απόφαση ζωής να ζήσουν, να πορευτούν και να δημιουργήσουν το σπιτικό τους στην Ανατολική Αττική. Αγαπώ τον τόπο μου και τους ανθρώπους μας και αγωνίζομαι για να μη γίνει η Ανατολική Αττική η πίσω αυλή της Αττικής.

Έχουμε όλοι μας ηθικό χρέος και ευθύνη να σταθούμε απέναντι σ’ αυτή την αντίληψη και να διεκδικήσουμε περισσότερα για τον τόπο μας.

Η Περιφέρεια Αττικής δεν είναι βάρδια ούτε πασαρέλα.

Η συμμετοχή της γενιάς μας στην Περιφέρεια Αττικής είναι μια συνειδητή επιλογή για να δυναμώσουμε τη φωνή της Ανατολικής Αττικής και να συνδιαμορφώσουμε μαζί τις εξελίξεις στον τόπο μας.

Αυτή τη μάχη πρέπει να τη δώσουμε όλοι μαζί. Ζητώ την εμπιστοσύνη και τη στήριξή σας.

Με εκτίμηση,

Γιάννης Σμέρος

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος
με την Παράταξη του Γιάννη Σγουρού

Who is who?

O Γιάννης Σμέρος γεννήθηκε το 1987 στην Παλλήνη Αττικής, όπου ζει μέχρι σήμερα. Σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο κι εργάζεται ως ανώτερο στέλεχος στον χώρο της Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Περιβάλλοντος, σε ιδιωτική εταιρεία.
Από το 2014 είναι εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος στην Ενότητα Ανατολικής Αττικής, με την παράταξη του Γιάννη Σγουρού, και μέλος της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ).

Από πολύ μικρή ηλικία ασχολείται με τα κοινά της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής και το 2014 εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς Περιφερειακός Σύμβουλος, ο μοναδικός αιρετός που εξέλεξε η παράταξη. Στις αρχές του 2018 εκλέγεται με 70 ψήφους επί 83 παρόντων στο αξίωμα του Αντιπροέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής. Είναι η υψηλότερη θεσμικά θέση που δικαιούται η αντιπολίτευση και γίνεται το νεαρότερο ηλικιακά μέλος Προεδρείου Περιφερειακού Συμβουλίου στην Ελλάδα. Έχει αναπτύξει έντονη συνδικαλιστική δράση για την προάσπιση των δικαιωμάτων των μηχανικών και από το 2016 είναι μέλος της Γραμματείας της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης Μηχανικών».

Στις καταστροφικές πυρκαγιές στο Μάτι πρωτοστάτησε στη δημιουργία βάσης εθελοντών μηχανικών με σκοπό να συνδράμουν τους κατοίκους της περιοχής που επλήγησαν.
Έχει μεταπτυχιακό στο «Περιβάλλον και Ανάπτυξη» στη σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών Ε.Μ.Π. και δεύτερο μεταπτυχιακό στην «Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση» στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Από την πλευρά του πατέρα του, Γιώργου Σμέρου (π. Διοικητής στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο) κατάγεται από την Πελοπόννησο και από τη μητέρα του Σοφία Λεπίτκου-Σμέρου (παιδαγωγός) από τη Μακεδονία, με ποντιακές ρίζες. Έχει δύο αδέρφια, τον Κωστή και τον Χρήστο.

Προηγούμενο άρθροfoodrocks: Ψαρονέφρι με πορτοκάλι και δυόσμο
Επόμενο άρθροfoodrocks: Τάρτα με μανιτάρια