Food rocks

του Πάνου Δερδεμέζη

Ο Πάνος από μικρός πειραματιζόταν με τη μαγειρική, χωρίς σπουδές πάνω στο αντικείμενο. Ξεκινώντας από ένα μπεργκεράδικο στη Νέα Μάκρη που έχει κλέψει τις καρδιές μας και με όπλο το πάθος του, κατάφερε να δουλέψει σε ένα από τα καλύτερα μαγαζιά του Λονδίνου. Πλέον θα μπορείτε να τον βρείτε στον «Ινδιάνο» και μέσα από τη στήλη του θα συνεχίσει να μας ταξιδεύει όλους με τις δικές του, μοναδικές προτάσεις!


Σαλάτα καρπούζι με ρόκα και φέτα

(4 άτομα)

υλικά:

  • 6 φλ καρπούζι, καθαρισμένο από κουκούτσια και κομμένο σε κύβους
  • 1 φλ φέτα, κομμένη σε κυβάκια ή θρυμματισμένη
  • 2 φλ baby ρόκα
  • 6 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • μπαλσάμικο για γαρνίρισμα
  • 1/2 lime

εκτέλεση:

Στρώνουμε σε μια σαλατιέρα τη ρόκα και ρίχνουμε από πάνω το καρπούζι, τη φέτα, τα φύλλα δυόσμου και τον χυμό από το lime. Ανακατεύουμε.

Στη συνέχεια γαρνίρουμε με ξύσμα από το lime και το μπαλσάμικο.