Food rocks

του Πάνου Δερδεμέζη

Ο Πάνος από μικρός πειραματιζόταν με τη μαγειρική, χωρίς σπουδές πάνω στο αντικείμενο. Ξεκινώντας από ένα μπεργκεράδικο στη Νέα Μάκρη που έχει κλέψει τις καρδιές μας και με όπλο το πάθος του, κατάφερε να δουλέψει σε ένα από τα καλύτερα μαγαζιά του Λονδίνου. Πλέον θα μπορείτε να τον βρείτε στον «Ινδιάνο» και μέσα από τη στήλη του θα συνεχίσει να μας ταξιδεύει όλους με τις δικές του, μοναδικές προτάσεις!


Burrito με κοτόπουλο και σοτέ λαχανικών

(4 μερίδες)

υλικά:

  • 400 γρ φιλέτο κοτόπουλο, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 4 μεγάλες τορτίγιες
  • 3 χρωματιστές πιπεριές
  • 200 γρ μιξ τριμμένων τυριών
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 ντομάτα καρέ
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 3 κσ μαγιονέζα
  • 1 κσ μουστάρδα
  • 1 φλ νερό
  • 1 lime
  • 1 κγ κάρυ
  • 1 κγ κύμινο
  • λίγα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα

εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε λίγο ηλιέλαιο και σοτάρουμε το κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά για 2-3’, ρίχνοντας αλάτι, πιπέρι και το κάρυ μας. Σβήνουμε με το νερό και τη μουστάρδα. Ψήνουμε για επιπλέον 2-3’, αφαιρούμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη. Κόβουμε σε λωρίδες τις πιπεριές και το κρεμμύδι.

Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε ηλιέλαιο και σοτάρουμε όλα μαζί σε πολύ δυνατή φωτιά για 4-5’, προσθέτοντας στον μισό χρόνο του σοταρίσματος το κύμινο, το ξύσμα από το μισό lime και τον χυμό από το μισό lime.

Το μυστικό είναι τα λαχανικά μας να «κρατάνε», οπότε δεν τα αφήνουμε να καλοψηθούν και αποσύρουμε γρήγορα από τη φωτιά. Εάν βγάλουν νερά, στραγγίζουμε. Συνεχίζουμε με τη sour cream lime.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, τον δυόσμο, το ξύσμα και τον χυμό που περίσσεψαν και ανακατεύουμε. Αφού έχουμε ολοκληρώσει τα τρία βασικά στάδια, προχωράμε με τις πίτες.

Σε έναν πάγκο παίρνουμε μια πίτα και απλώνουμε στη μέση μια κουταλιά sour cream. Τοποθετούμε από πάνω το κοτόπουλο, τα ψημένα λαχανικά, την ντομάτα και δύο πρέζες τυρί.

Τυλίγουμε τις πίτες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 οC για 2-3’, ώστε να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. Τη σάλτσα που περισσεύει την κρατάμε για «βούτα».