Food rocks

του Πάνου Δερδεμέζη

Ο Πάνος από μικρός πειραματιζόταν με τη μαγειρική, χωρίς σπουδές πάνω στο αντικείμενο. Ξεκινώντας από ένα μπεργκεράδικο στη Νέα Μάκρη που έχει κλέψει τις καρδιές μας και με όπλο το πάθος του, κατάφερε να δουλέψει σε ένα από τα καλύτερα μαγαζιά του Λονδίνου. Πλέον θα μπορείτε να τον βρείτε στον «Ινδιάνο» και μέσα από τη στήλη του θα συνεχίσει να μας ταξιδεύει όλους με τις δικές του, μοναδικές προτάσεις!


Σορμπέ lime με δυόσμο (~1 κιλό)

υλικά:

  • 300 ml νερό
  • 300 γρ ζάχαρη
  • ξύσμα από 10 lime
  • 300 ml χυμό lime
  • 10 φύλλα φρέσκου δυόσμου

εκτέλεση:

Βράζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το νερό μαζί με τη ζάχαρη και το ξύσμα lime και τα αφήνουμε να κοχλάσουν για 3-4’, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Προσθέτουμε τον χυμό lime και τα φυλλαράκια δυόσμου, αφού πρώτα τα ψιλοκόψουμε με ένα μαχαίρι. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα μας.

Εάν θέλουμε το σορμπέ μας να περιέχει τα φυλλαράκια, το ρίχνουμε σε ένα μεταλλικό σκεύος, σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε απευθείας στην κατάψυξη, διαφορετικά σουρώνουμε πρώτα.

Ανά μισή ώρα αφαιρούμε το σκεύος, ανακατεύουμε καλά για να ομογενοποιηθεί το μείγμα, σκεπάζουμε πάλι και το ξανά βάζουμε την κατάψυξη.

Επαναλαμβάνουμε το τελευταίο βήμα 3-4 φορές.