• Ποιος είναι ο Παναγιώτης Μπαϊράμης και γιατί θέλει να ασχοληθεί με την πολιτική τόσο ενεργά;

Δεν είχα φανταστεί ποτέ ότι θα ασχοληθώ με την πολιτική. Πολλές φορές όμως οι συνθήκες σε οδηγούν αναπόφευκτα σε στενά μονοπάτια. Αναφέρομαι στη μεγάλη περίοδο δυσκολιών που διανύει η χώρα μας: χαμηλό βιοτικό επίπεδο ζωής, φτωχή εκπαίδευση, ασθενικό σύστημα υγείας, ανεργία. Υπάρχουν τόσα πολλά για τα οποία πρέπει να γίνει λόγος. Τόσα και τόσα που πλήττουν τους πολίτες αυτής της χώρας και άλλα τόσα που πρέπει να δρομολογηθούν, για να τακτοποιηθεί αρχικά το μπέρδεμα που έχει δημιουργηθεί ειδικά την τελευταία δεκαετία με τα μνημόνια και να εισέλθουμε σε μια πορεία ανάπτυξης και εξέλιξης.

Δε μου αρέσει να λέω μεγάλα λόγια, αλλά όλοι μας πλέον το βλέπουμε ξεκάθαρα ότι ακατάλληλα άτομα βρίσκονται σε καίριες θέσεις. Πολλές υποσχέσεις, αλλά ελάχιστες πράξεις. Λανθασμένες αποφάσεις που παίρνονται βασισμένα σε προσωπικά οφέλη. Πού βαδίζουμε; Πώς θα επιτύχουμε νέα διαπραγμάτευση με τους δανειστές; Πώς θα διαμορφώσουμε νέες συνθήκες ευημερίας γενικότερα;

Είμαι πολίτης αυτής της χώρας και θέλω να ξέρω πού βαδίζω.

Θέλω να αντιπροσωπεύσω τους συμπολίτες μου, ώστε μαζί να αλλάξουμε τα πράγματα προς το καλύτερο για ένα μέλλον όπου θα ευημερούν οι πολίτες και όχι οι αριθμοί, γιατί τίποτα δε γίνεται χωρίς κόπο και δουλειά.

  • Γιατί τώρα; Τι σε έκανε να θέλεις να κατέβεις υποψήφιος βουλευτής και γιατί με το ΜέΡΑ25;

Μέσα απ’ τον προγραμματισμό τού κόμματος μάς δίνεται η ευκαιρία να καταπολεμήσουμε την ανεργία ενδυναμώνοντας τους υπάρχοντες τομείς εργασίας και δημιουργώντας νέους, ιδίως αυτούς που αφορούν στην πράσινη μετάβαση.

Να διασφαλίσουμε και να ενδυναμώσουμε την παιδεία που είναι η γερή βάση της δημοκρατίας και των υψηλών αξιών.

Να αναβαθμίσουμε τον τομέα της υγείας. Να γίνει επιτέλους ανθρωποκεντρικός και δωρεάν για όλους τους πολίτες.

Με λίγα λόγια, μου δίνεται η ευκαιρία να πάρω μέρος στην υλοποίηση αυτών των σημαντικών και απαραίτητων αλλαγών με τη συμμετοχή όλων των ευρω-πολιτών.

  • Γιατί ένας νέος άνθρωπος να ψηφίσει ΜέΡΑ25;

Το ρολόι χτυπάει αντίστροφα. Ο χρόνος μας λιγοστεύει. Οι αλλαγές πρέπει να γίνουν και χρειαζόμαστε ενεργούς και αποφασισμένους πολίτες. Το πρόγραμμά μας μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή απ’ την επόμενη κιόλας μέρα. Εγώ είμαι ένας νέος άνθρωπος που δε μπορώ να περιμένω ότι με παλιά υλικά και φθαρμένα πρόσωπα θα πετύχουν κάτι, που δεν έχουν πετύχει ως τώρα. Οι νέοι άνθρωποι οφείλουν να ξεφύγουν από ένα παγιωμένο
αρτηριοσκληρωτικό σύστημα και τη δυνατότητα αυτή τη δίνει το ΜεΡΑ25.

  • Που πιστεύετε ότι το πρόγραμμά σας διαφέρει από τα υπόλοιπα κόμματα;

Το ΜέΡΑ25 προτείνει ρεαλιστικές και άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις στα βασικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνικής οικονομίας: το δημόσιο χρέος και το ιδιωτικό. Το ΜέΡΑ25, μέσω των Επτά Τομών που καταθέτει, προτείνει άμεσα θεραπευτικές λύσεις στα δύο αυτά κομβικά ζητήματα.

  • Σχεδιάζετε σαν κόμμα κάποιες ενέργειες, επισκέψεις στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής;

Ναι, σχεδιάζουμε να πραγματοποιήσουμε συγκεντρώσεις και επισκέψεις σε όλους τους Δήμους της Ανατολικής Αττικής. Ο κόσμος μπορεί να ενημερώνεται για το πρόγραμμα του κόμματος από τα social media και απ’ το επίσημο site του mera25.gr.

Facebook page: https://www.facebook.com/Bairamis.Mera25/