Food rocks

του Πάνου Δερδεμέζη

Ο Πάνος από μικρός πειραματιζόταν με τη μαγειρική, χωρίς σπουδές πάνω στο αντικείμενο. Ξεκινώντας από ένα μπεργκεράδικο στη Νέα Μάκρη που έχει κλέψει τις καρδιές μας και με όπλο το πάθος του, κατάφερε να δουλέψει σε ένα από τα καλύτερα μαγαζιά του Λονδίνου. Πλέον θα μπορείτε να τον βρείτε στον «Ινδιάνο» και μέσα από τη στήλη του θα συνεχίσει να μας ταξιδεύει όλους με τις δικές του, μοναδικές προτάσεις!


Πασχαλινά κουλουράκια

υλικά:

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 2 φλ βούτυρο
  • 1,5 φλ ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • 1 κρόκο
  • 3 βανίλιες
  • 1/2 κγ σόδα
  • 3/4 φλ χυμό πορτοκάλι
  • 2 κσ ξύσμα πορτοκάλι
  • λίγη ζάχαρη (για πασπάλισμα)

εκτέλεση:

Σε ένα μίξερ χτυπάμε καλά το βούτυρο (σε θεμοκρασία δωματίου) με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά και συνεχίζουμε ρίχνοντας τις βανίλιες, το αλεύρι, το μπείκιν, το ξύσμα και τη σόδα διαλυμένη στον χυμό από πορτοκάλι.

Ζυμώνουμε καλά, τόσο ώστε να μην κολλάει στα χέρια μας. Φτιάχνουμε τα κουλουράκια σε ό,τι σχήμα και μέγεθος θέλουμε.

Χτυπάμε τον κρόκο με την έξτρα ζάχαρη και αλείφουμε τα κουλουράκια από πάνω.

Ψήνουμε για 20-30’ (ανάλογα με το μέγεθος) σε μέτριο φούρνο, προθερμασμένο στους 160-180 οC.

Καλό Πάσχα!